ACTUALITATE 24 mai 2024

Amplă acţiune de capturare a câinilor fără stăpân în municipiul Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 851 vizualizări

Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe a anunţat, joi, că, săptămâna viitoare, va derula o amplă campanie de capturare a câinilor vagabonzi de pe teritoriul municipiului şi a făcut un apel către cetăţeni să sprijine această acţiune, dar şi campaniile de adopţie a câinilor aflaţi în adăpostul comunitar de la Câmpu Frumos.

Conducerea Tega a precizat că echipajele vor fi prezente în fiecare zi a săptămânii viitoare în altă zonă a oraşului, după următorul program: luni, 27 mai în zona Gării şi împrejurimi (până la cazarma Jandarmeriei şi Arena Sepsi), marţi, 28 mai în cartierul Olt (fost Lenin), miercuri, 29 mai, în centrul municipiului (Bulevardul Grigore Bălan până la strada Berzei şi Piaţa Calvin), joi, 30 mai în Cartierul Simeria şi cartierul Orko, iar vineri, 31 mai, în cartierul Ciucului, inclusiv zona străzii Borviz.

„Când este sezonul de împerechere sunt, întotdeauna, mai mulţi câini în oraş şi, de obicei, aceştia cutreieră oraşul în haite. Acest lucru nu este în regulă, şi, deşi capacitatea adăpostului este mereu depăşită, ne dorim cu orice preţ să reducem numărul de câini vagabonzi care umblă prin oraş. De la începutul săptămânii viitoare, personalul nostru va fi prezent într-o zonă prestabilită a oraşului de dimineaţa ora 10, până după-amiaza ora 15, iar locuitorii sunt rugaţi să anunţe prezenţa câinilor vagabonzi la telefon 0732717185. Scopul operaţiunii este de a ne asigura că nu se mută câinii dintr-o zonă în alta până la sosirea colegilor noştri”, menţionează directorul Tega, Máthé László, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Acesta a precizat că pentru prinderea câinilor vagabonzi vor fi folosite, ocazional, gloanţe tranchilizante, care nu pun în pericol vieţile acestor animale.

„Tega informează locuitorii că, ocazional, câinii sunt capturaţi cu ajutorul unor gloanţe tranchilizante. Deşi acest lucru implică utilizarea unei arme, glonţul nu este letal, animalul se prăbuşeşte din cauza efectelor medicamentului, dar nu suferă leziuni permanente şi nu este ucis, deci nu există motive de îngrijorare”, se mai arată în comunicat.

Societatea Tega organizează constant acţiuni de adopţie a câinilor aflaţi în Adăpostul de la Câmpu Frumos, iar în prima sâmbătă a fiecărei luni are loc o zi a porţilor deschise. Toţi câinii pentru adopţie sunt vaccinaţi şi cipaţi, iar adopţia este gratuită.

Sursa foto: Tega

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.