ACTUALITATE 23 martie 2009

Amenzi pentru firmele de exploatare

de Covasna Media | 643 vizualizări
CJ Covasna va sancţiona acele firme de exploatare forestieră care încalcă regimul de cirulaţie pe drumurile judeţene

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) a decis să sancţioneze firmele de exploatare forestieră care nu respectă prevederile legale de circulaţie pe drumurile judeţene şi ocupă cu materiale lemnoase şanţurile sau acostamentele, blocând scurgerea apei şi a noroiului. Administratorul public al jude ţului Covasna, Klarik Laszlo, spune că în ultimele trei luni au constatat încălcări ale regimului public de circulaţie pe drumurile judeţene, în sensul în care

CJ Covasna va sancţiona acele firme de exploatare forestieră care încalcă regimul de cirulaţie pe drumurile judeţene

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) a decis să sancţioneze firmele de exploatare forestieră care nu respectă prevederile legale de circulaţie pe drumurile judeţene şi ocupă cu materiale lemnoase şanţurile sau acostamentele, blocând scurgerea apei şi a noroiului.

Administratorul public al jude ţului Covasna, Klarik Laszlo, spune că în ultimele trei luni au constatat încălcări ale regimului public de circulaţie pe drumurile judeţene, în sensul în care unele firme de exploatare forestieră depozitează materiale lemnoase, buşteni, pe drumurile judeţene, antrenând noroiul pe partea carosabilă, blocând şanţurile sau chiar târâind buşteni pe partea carosabilă şi distrugând covorul asfaltic.

„Vrem să luăm măsuri. Până acum CJ nu a fost agresiv în asemenea situaţii, am trimis numai atenţionări. Solicităm refacerea pagubelor, dăm termen şi atenţionare, iar de acum încolo când pleacă procesul verbal privind refacerea porţiunii de drum distrusă pleacă şi amenda. Sancţiunile sunt între 3.000 şi peste 10.000 de lei”, a declarat Klarik Attila.

Situaţia este cu mult mai gravă primăvara, când odată cu topirea zăpezii drumul este acoperit de noroi, iar apa îngheţată în timpul nopţii erodează şi mai mult asfaltul. Potrivit conducerii CJ, anul acesta din fericire nu s-au produs mari pagube pe suprafaţa carosabilă, dar măsurile care vor fi luate vor fi mult mai severe faţă de firmele neglijente. Administratorul public al judeţului a amintit câteva drumuri judeţene pe care a fost încălcat regimul de circulaţie, cum ar fi DJ 121C, DJ 122 sau DJ 121C Şugaş Băi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.