ACTUALITATE 9 martie 2017

Amenzi mai mari pentru parcarea pe pistele pentru biciclişti şi pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

de Agerpres | 1509 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe intenţionează să înăsprească sancţiunile aplicate şoferilor care staţionează sau îşi parchează maşinile pe pistele pentru biciclişti şi pe locurile rezervate persoanelor cu handicap.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va propune Consiliului Local ca amenda pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap să fie de 1.000 de lei.

„Cred că este oglinda societăţii modul cum ne raportăm la aceste lucruri. O să mai marcăm în faţa instituţiilor, mai ales a celor de învăţământ, locuri de parcare pentru persoanele cu handicap şi o să propun o amendă de 1.000 de lei pentru şoferii care ocupă nejustificat aceste locuri. (…) Eu cred că cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap merită o amendă usturătoare. (…) De asemenea, o să propun o amendă mult mai mare pentru şoferii care parchează maşinile pe pistele pentru biciclete”, a spus primarul Antal Árpád.

Declaraţia vine la câteva zile după ce primarul a făcut un apel la We Radio către cetăţenii oraşului să circule mai puţin cu maşinile şi mai mult cu bicicletele.

„În oraş, să găsim locuri de parcare devine din ce în ce mai greu, din păcate. (…) Va trebui să vedem ce soluţii mai găsim să încercam să motivăm cât mai mulţi oameni să se plimbe cât mai mult cu bicicleta. (…) Avem în plan şi piste pentru biciclete, dar eu consider că şi în momentul de faţă în acest oraş se poate circula cu bicicleta, iar în orele de vârf poţi ajunge chiar mai repede decât cu maşina. Şi eu mi-am propus ca, începând cu luna aprilie, să vin la primărie cât mai des cu bicicleta”, a declarat primarul Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.