ACTUALITATE 1 septembrie 2009

Amenzi de 8.550 de lei date de OPC

de Covasna Media | 259 vizualizări

Un control tematic efectuat de Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorului (OPC) Covasna la diverse unităţi alimentare din judeţ a dus la identificarea mai multor abateri de la prevederile legale. În perioada 17-31 august, inspectorii OPC au verificat modul de respectare a conformităţii, calităţii produselor şi serviciilor, condiţiilor de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate de către 30 de unităţi de alimentaţie publică din cele cinci oraşe ale judeţului şi din satele din jurul acestora.

Potrivit directorului coordonator al OPC Covasna, Magdalena Rigo, la 15 din cele 30 de unităţi verificate au fost identificate abateri de la prevederile legale, aplicându-se 9 amenzi contravenţionale, a căror valoare totală a însumat 8.550 de lei, şi 13 avertismente.

Conducerea OPC Covasna a arătat că cele mai multe nereguli identificate aveau legătură cu lipsa preţurilor de pe produse şi a etichetelor referitoare la caracteristicile produselor. Astfel, lipsa caracteristicilor produselor a fost identificată pe majoritatea produselor vrac, vândute preambalat, existând, totodată, probleme cu verificările metrologice ale cântarelor, în vreme ce, în unele unităţi, s-a constatat neafişarea numărului de telefon la care consumatorii pot sesiza OPC în legătură cu unele nereguli.

Monica Rizea

Teme articol: amenzi OPC
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
titi, 1 septembrie 2009
OPC-u nu are curaj sa solutioneze multele probleme cu electrica si distrigaz,sau sunt mana in mana ci hotii.Am fost de vre-o 3 ani la OPC cu contractul incheiat cu distrigaz,avea numai numar de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.