ACTUALITATE 9 aprilie 2010

Amenzi de 1.000 de lei pentru asociaţiile de proprietari care nu încheie contracte pentru întreţinerea spaţiilor verzi

de Covasna Media | 286 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va începe în perioada următoare aplicarea amenzilor către asociaţiile de proprietari care nu au încheiat, în luna martie, contracte cu societatea de salubrizare Tega sau cu municipalitatea, în vederea întreţinerii spaţiilor verzi din jurul blocurilor.

Potrivit primarului Antal Arpad, asociaţiile de proprietari au avut ca termen limită data de 31 martie, pentru a se decide dacă încheie contracte cu Tega sau dacă încheie contracte cu municipalitatea; în primul caz, Tega se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi contra sumei lunare de 1,55 de lei/fiecare locuitor, iar în cel de-al doilea caz, asociaţiile şi membrii acestora îşi asumă responsabilitatea pentru întreţinerea acestor spaţii.

„Asociaţiile care nu au optat pentru niciuna dintre aceste variante vor fi amendate, amenda fiind de 1000 de lei. Primăria va monitoriza totodată şi asociaţiile care au încheiat contracte, astfel încât să putem da şi exemple pozitive din rândurile acelor asociaţii care se vor distinge prin activităţile de curăţare şi întreţinere a spaţiilor verzi”, a declarat primarul Antal Arpad.

Primarul a mai precizat că amenzile vor fi plătite fie de către preşedinţii de asociaţii, fie de către membrii acestora, municipalitatea fiind dispusă să ajungă până în instanţă pentru încasarea banilor.

Directorul Tega, Toth Birthan Csaba, a declarat că până în prezent, din cele 160 de asociaţii de proprietari din Sfântu Gheorghe, 84 au încheiat contracte cu societatea de salubrizare, în vreme ce 36 au încheiat contracte cu Primăria. Toth Birthan Csaba a mai precizat că cele 84 de asociaţii care au încheiat contracte cu Tega însumează 257 din cele 870 de blocuri existente în municipiu şi un număr de aproximativ 12.000 de locuitori.

„Mai sunt 43 de asociaţii care nu au încheiat niciun fel de contract - unele fie au transmis că nu au spaţii verzi aferente, deci nu există obiectul contractului, iar altele fie au spus că vor încheia contracte cu Primăria, fie nu au dat niciun răspuns, caz în care vor fi amendate”, a mai arătat directorul Tega, precizând că de curăţarea şi întreţinerea zonelor verzi se vor ocupa aproximativ 15 angajaţi ai Tega.

 

Monica Vajna

Teme articol: amenzi spatii verzi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Boy 1, 10 aprilie 2010
JOZSEF!! CUNOSTI PE CINEVA CARE SE OCUPA CU AS. DE PROP.? CUNOSTI LEGILE? OBLIGATIILE SI PARTEA DE CINTABILITATE? DACA NU, ATUNCI MAI GANDESTE ODATA CE SCRII. POT SA TE ASIGUR, CA ADMINISTRATORII citeste integral
JOZSEF, 9 aprilie 2010
ASOCIATIILE DE PROPRIETARI......NISTE PARAZITI CARE NE UMPLU DE CHELTUIELI ADMINISTRATIVE.JUMATATE DIN SUMA DATORATA DE CATRE FIECARE APARTAMENT IN PARTE PE LUNA ESTE COMPUSA DIN CHELTUIELI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.