ACTUALITATE 20 mai 2015

Alocaţiile pentru copii au fost majorate la 84 de lei

de Covasna Media | 197 vizualizări

Deputaţii au aprobat, miercuri, majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luată cu 332 de voturi "pentru". Au fost, totuşi, şi două abţineri. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

PNL câştigă prima bătălie cu PSD în Parlament. Liberalii au reuşit să impună dublarea alocaţiilor copiilor, până la 84 de lei! Şi asta pentru că i-au prins pe social-democraţi pe picior greşit. Vrând nevrând, premierul Victor Ponta a dat undă verde în PSD să se voteze pentru această măsură, chiar dacă implică un efort bugetar serios.

Deputaţii social-democraţi din Comisia de Muncă au dat, marţi, aviz negativ proiectului PNL care vizează majorarea alocaţiilor copiilor de la 42 la 84 de lei. Deputaţii PSD s-au opus măririi alocaţiei copiilor pe motiv că nu ar exista fonduri bugetare suficiente pentru creşterea acestora.

„Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii să vină să precizeze sursele de unde vom da alocaţiile. Nu putem mări o alocaţie fără să avem o sursă. Această creştere de la 42 la 84 nu acoperă cheltuielile, dar, în acelaşi timp, la cei 3.600.000 de copii nu ne putem permite să dăm o lege fără să avem sursa de finanţare”, a declarat Florin Iordache.

„A fost considerat acest amendament un "tembelism" de către PSD, am fost făcuţi în toate felurile. Ni s-a explicat foarte savant de reprezentantul Ministerului Muncii că există şi alte forme de sprijin pentru copii în afara acestei alocaţii”, a declarat Ludovic Orban.

Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ilyés Ibolya, 20 mai 2015
Cum ar fi spus Shakespeare, " mult zgomot pentru nimic"!Daca puneau un 0 dupa 42, intelegeam.Asa...Ce mi-e 42, ce mi-e 84... tara te vrea prost oricum...sarac te fac guvernantii, parlamentarii, aia de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.