ACTUALITATE 4 noiembrie 2014

Alianţe pentru turul 2 al prezidenţialelor

de Covasna Media | 82 vizualizări

Reacţia lui Iohannis: „Acum am înţeles ce înseamnă Marea Unire: unirea PSD cu PRM”

Prima alianţă electorală s-a stabilit deja pentru turul doi al prezidenţialelor: PRM şi UNPR. Acordul a fost semnat marţi. Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu şi-au anunţat la rândul lor susţinerea pentru candidatul PSD.

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM. Astfel, Corneliu Vadim Tudor îşi declară susţinerea faţă de Victor Ponta în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

„Uniunea Natională pentru Progresul României a încheiat marţi, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul România Mare (PRM) privind susţinerea candidaturii domnului Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din data de 16 noiembrie 2014”, se arată într-un comunicat UNPR.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi de către preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor.

BEC a anunţat, la ora 14:00, rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Corneliu Vadim Tudor a obţinut 3,68% din voturi.

Eckstein Kovacs Peter: Nu știu cum va primi electoratul maghiar asocierea UNPR cu PRM

Fostul senator UDMR e rezervat în privința reacției maghiarimii la vestea că UNPR semnează un protocol cu PRM pentru susținerea lui Victor Ponta.

„E o decizie luată nu de domnul Ponta, ci de aliații domnului Ponta. E o decizie care nu știu cum va fi privită în comunitatea maghiară. E regretabil că PRM a fost scos din cordonul sanitar în care fusese lăsat. UDMR va lua o decizie joi, nu știu care va fi aceea și nici nu îmi permit să speculez”, a declarat Eckstein Kovacs Peter, pentru realitatea.net.

Tăriceanu vorbeşte despre refacerea USL

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că au existat discuţii în cadrul structurilor de conducere ale partidului pe marginea refacerii USL, după alegerile din 16 noiembrie.

„Obiectivul principal pe care-l avem în momentul de faţă este câştigarea alegerilor, prin eliminarea oricărei posibilităţi ca regimul Băsescu să se reproducă sub o formă sau alta, mă refer aici la domnul Iohannis. Le-am cerut colegilor mei să-mi dea un mandat în acest sens, pe care mi l-au acordat, şi, în acelaşi timp, le-am cerut să se mobilizeze cu toate forţele pentru că bătălia continuă, cu toate că Ponta are un avans important”, a declarat, marţi, Călin Popescu Tăriceanu.

„Acest mandat este pentru a ne mobiliza şi a-i da posibilitatea celui care reprezintă alternativa la regimul Băsescu să învingă”, a continuat liderul PLR.

Meleşcanu sare în barca lui Ponta

Teodor Meleşcanu şi-a anunţat la rândul său susţinerea pentru Victor Ponta în turul al doilea al prezidenţialelor, precizând că un factor esenţial în adoptarea acestei decizii a fost convingerea fermă că împreună vor aplica o politică în favoarea securităţii României şi a unei dezvoltări economice durabile.

În schimbul susţinerii, Victor Ponta a anunţat că Teodor Meleşcanu va fi în echipa sa de la Cotroceni, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională. Meleşcanu și-a exprimat susținerea pentru candidatul PSD după ce a adunat puțin peste 1% din voturi.

Reacția lui Iohannis la alianța lui Ponta cu Vadim Tudor

Klaus Iohannis a declarat, referitor la susținerea pe care PRM i-o acordă lui Ponta, că acum a înțeles că de fapt Marea Unire a lui Ponta înseamnă unirea dintre PSD și PRM.

„Domnul candidat Ponta pare puţin disperat, așa, face afirmaţii false, minciuni se numesc astea. Domnia sa jignește și face alianțe politice. Acum am înţeles ce înseamnă Marea Unire: unirea PSD cu PRM. Trebuie să ne gândim dacă PSD vrea să refacă patrulaterul roşu”, a spus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.