ACTUALITATE 22 iunie 2020

Adrian Veştea (CJ Braşov): La terminalul aeroportului Ghimbav avem un progres de 20 de zile faţă de graficul de execuţie

de Agerpres | 2005 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a declarat vineri că lucrările la viitorul aeroport civil de la Ghimbav au avansat foarte bine, în ceea ce priveşte terminalul existând un avans de peste 20 de zile faţă de graficul de execuţie asumat.

„Chiar dacă a existat o perioadă de pandemie, aceste şantiere au fost deschise non-stop. Putem spune că din momentul în care am dat ordinul de începere pentru construirea terminalului au fost recuperate peste 20 de zile. Deci, în mai puţin de trei luni de zile avem un progres de peste 20 de zile faţă de graficul de execuţie asumat. Suntem într-un progres fizic la aeroport, la terminal de 30%. Am toată convingerea că cele trei şantiere care astăzi sunt deschise - vorbim atât de terminal, un şantier care este în valoare de 36 de milioane de euro, cel de sistematizare pe verticală şi balizaj, care este în valoare de 11,5 milioane de euro şi, de asemenea, cele nouă obiecte (clădirea energetică, gospodărie apă, remiza PSI, platformele antisuflu, parcarea şi drumurile de acces) în valoare de 2 milioane de lei - în mare parte vor fi realizate anul acesta. Mai precis, două şantiere ne dorim să le închidem, atât pentru cele nouă obiecte, cât şi pentru sistematizarea pe verticală şi balizaj. De asemenea, din ce am discutat cu constructorul, anul acesta vom avea un progres de 90% şi la terminal iar în felul acesta rămân lucruri extrem de puţine ca acest obiectiv extrem de aşteptat să prindă contur“, a afirmat Adrian Veştea.

Potrivit preşedintelui CJ, deja mai multe companii aeriene şi-au exprimat dorinţa de a opera de pe aeroportul din Braşov, acesta urmând să devină cel mai important hub cargo din Transilvania.

„Nu construim orice fel de aeroport, construim aeroportul viitorului. Practic, vom avea din punctul de vedere al dimensiunii terminalului al treilea terminal după cel de la Otopeni şi după cel de la Cluj, un terminal de 12.000 de metri pătraţi. De asemenea, există interes din partea multor companii aeriene de a opera de pe aeroportul din Braşov. Totodată, ceea ce consider că este foarte important, este deschiderea de care dă dovadă acest obiectiv pentru ca în Transilvania să creăm cel mai mare hub din punct de vedere cargo“, a mai spus Adrian Veştea, cu prilejul vizitei efectuate pe şantierul viitorului aeroport, împreună cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Sursă foto: Facebook/ Brasov Airport

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.