ACTUALITATE 18 martie 2013

Adrian Năstase a fost eliberat. Fostul premier a părăsit penitenciarul Jilava

de Covasna Media | 200 vizualizări

Adrian Năstase e liber. Fostul premier A PĂRĂSIT Penitenciarul Jilava. Andrei şi Mihnea Năstase, mai mulţi foşti colaboratori şi simpatizanţi ai lui Adrian Năstase s-au adunat în faţa închisorii şi au aşteptat ieşirea fostului premier. Dana Năstase nu a putut veni la penitenciar din cauza unor probleme de sănătate. "Acum cel mai important este să ajungem acasă. Sperăm să uităm repede ultimele nouă luni, este o rană care sperăm să se închidă în timp", a spus Andrei Năstase.

nastase

La ieşirea din Penitenciarul Jilava, Adrian Năstase nu a dorit să facă declaraţii presei, dar a le-a spus jurnaliştilor că peste câteva zile va sta de vorbă cu ei.

Fostul premier a urcat în maşină alături de fiii lui, urmând a se îndrepta sper casa din Zambaccian.

Adrian Năstase a fost aşteptat în faţa închisorii Jilava de fiii lui, Andrei şi Mihnea, de social-democratul Codrin Ştefănescu, dar şi de foşti colaboratori şi simpatizanţi.

"M-a sunat după decizie şi mi-a spus că aşteaptă să primească acel fax şi după aceea să se îndeplinească toate procedurile interne ale penitenciarului. Nu mi-a spus ce vrea să facă, dar acum avem puţin timp acum după ce va ieşi să stăm de vorbă. E o zi prea importantă pentru noi, ne bucurăm de faptul că îl luăm acasă. Nu am avut timp pentru pregătiri speciale acasă. Despre planurile pentru cariera politică va putea spune el. Acum cel mai important este să ajungem acasă. Ne aşteptam să fie aşa, dar existau tot felul de alte posibilităţi. Sperăm să uităm repede ultimele nouă luni, este o rană care sperăm să se închidă în timp", a declarat Andrei Năstase înainte de eliberarea tatălui lui.

Dana Năstase nu a putut veni la Penitenciarul Jilava din cauza unor probleme de sănătate.

"Mama n-a putut să vorbească foarte mult după verdict, era destul de emoţionată. Nu a putut veni din cauza unei probleme de sănătate. Ceva remediabil. O punem repede pe picioare", a spus Andrei Năstase.

"Bărbatul din casă a rămas şi este tatăl meu, dar la îndrumarea lui am reuşit să rămânem o familie unită, stabilă emoţional şi ăsta a fost cel mai important lucru. Perioada de nouă luni a fost cel mai greu moment. Tentativa de sinucidere a fost un episod din această perioadă. Nu au fost neapărat luni negre, dar destul de complicate", a completat Andrei Năstase.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4. Decizia instanţei este definitivă.

Două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar. Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

La scurt timp după anunţarea deciziei Tribunalului Bucureşti de eliberare condiţionată, Adrian Năstase a reacţinat pe blog: "Ma bucur sa ma reintorc acasa, alaturi de familie si de prietenii mei".

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.