ACTUALITATE 4 decembrie 2009

Administraţia din Sfântu Gheorghe, implicată în proiectele Prefecturii Covasna

de Covasna Media | 430 vizualizări
Creşterea capacităţii administrative, atrăgătoare pentru primăriile din judeţ Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat în ultima sa şedinţă, un parteneriat alături de Prefectura Covasna şi Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” (PO DCA) prin participarea la două proiecte, referitoare la dezvoltarea serviciilor publice şi la multilingvismul din administraţie. PO DCA este finanţat de Fondul Social European, se desfăşoară până în 2013 şi este conceput spre a contribui la crearea unei administraţii publice mai eficiente şi în beneficiul socio-economic al societăţii.

Creşterea capacităţii administrative, atrăgătoare pentru primăriile din judeţ

Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a aprobat în ultima sa şedinţă, un parteneriat alături de Prefectura Covasna şi Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul Programului Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative” (PO DCA) prin participarea la două proiecte, referitoare la dezvoltarea serviciilor publice şi la multilingvismul din administraţie. PO DCA este finanţat de Fondul Social European, se desfăşoară până în 2013 şi este conceput spre a contribui la crearea unei administraţii publice mai eficiente şi în beneficiul socio-economic al societăţii.

Proiect pentru dezvoltarea serviciilor publice

În cadrul Axei prioritare 2 „Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei furnizării serviciilor publice cu accentul pus pe descentralizare” este inclus proiectul „Dezvoltarea serviciilor publice în judeţul Covasna”, al cărui obiectiv general este reducerea birocraţiei şi eficientizarea serviciilor publice prin dezvoltarea sistemului de management al serviciilor publice din judeţ. Proiectul, al cărui valoare totală este de 3.570.000 de lei, urmăreşte ajustarea atribuţiilor în oferirea de servicii de către instituţiile din judeţ, conform nevoilor utilizatorilor şi conform unor principii concrete care să fie în concordanţă cu eficienţa, eficacitatea şi economicitatea.

În acest proiect la care a devenit partener şi CL Sfântu Gheorghe sunt implicate alte 21 de autorităţi ale administraţiei publice locale şi 25 de servicii publice deconcentrate din judeţul Covas na, printre acestea aflându-se Primăria Târgu Secuiesc, Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, Direcţia pentru Agriculutră şi Dezvoltare Rurală, Direcţia pentru Sănătate Publică.

Experţi din toate instituţiile afiliate la program vor fi implicaţi în realizarea strategiei în parcuragerea fiecărei activităţi a proiectului, prin implicare directă, iar cu CJ Covasna şi CL Sfântu Gheorghe s-a încheiat un parteneriat în vederea derulării proiectului. Grupul ţintă al proiectului sunt consideraţi cetăţenii judeţului Covasna, ei fiind primii care, prin serviciile pe care le vor primi, vor beneficia de acest proiect. Proiectul în sine va cuprinde sondaje de opinie referitoare la serviciipe publice, diverse activităţi manageriale, proiectarea unei structuri de baze de date şi a unei structuri webring, elaborarea Strategiei de dezvoltarea serviciilor publice furnizate la nivelul judeţului Covasna, organizarea unei mese rotunde a serviciilor publice şi multe alte etape.

Funcţionarii covăsneni, puşi pe limbi străine

Proiectul „Multilingvism şi performanţă în administraţia publică din judeţul Covasna” prevede organizarea unor cursuri în domeniul dezvoltării şi managementului proiectelor, cu participarea funcţionarilor publici şi a personalului contractual din Prefectură, CJ Covasna şi din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. La aceste cursuri vor lua parte 200 de funcţionari; astfel, 100 dintre aceştia vor participa la cursurile de limbi străine (engleză) şi 100 la cursuri organizate pentru managementul proiectelor. Valoarea proiectului „Multilingvism şi performanţă în administraţia publică din judeţul Covasna“ inclusiv asigurarea cofinanţării proprii şi finanţarea altor cheltuieli decât cele eligibile, se ridică la 498.734 lei.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.