ACTUALITATE 22 septembrie 2023

Activități preventive ale polițiștilor covăsneni

de Covasna Media | 612 vizualizări

În data de 20 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informative cu caracter preventiv în beneficiul și împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Speciale, din municipiul Sfântu Gheorghe.

Dialogul a avut drept temă adresarea vulnerabilităților asociate copiilor de vârstă școlară, venind în continuarea activităților derulate în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor.

Participanților la activități le-au fost distribuite flyere și le-au fost oferite recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor, prevenirea disparițiilor de minori și prevenirea cyberbullying-ului.

  •  

În data de 20 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat activități informative cu caracter preventiv împreună cu beneficiarii unuia din programele de reabilitare derulate în cadrul Serviciului de Probațiune Covasna.

Acțiunea vine în continuarea activităților întreprinse atât în cadrul Campaniei „Dincolo de aparențe” cât și al Campaniei pentru informarea conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative în materie penală introduse de Legea nr. 213/2023 pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal și anume: În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei care provoacă accidente rutiere soldate cu decesul victimelor, în timp ce conduc autovehicule fără să dețină permis de conducere sau se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive vor fi condamnați doar la pedepse privative de libertate cu executare.

Celor prezenți la activitate le-au fost oferite recomandări pentru prevenirea victimizării și creșterea nivelului de informare în privința comportamentelor cu grad sporit de risc, comportamente care îi pot expune atât la consecințe asupra sănătății și vieții personale cât și la consecințe legale cu implicații asupra libertății. De asemenea, au fost distribuite flyere și broșuri cu informații de interes.

Sursa: Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.