ACTUALITATE 30 mai 2017

Activități preventive ale poliţiştilor covăsneni

de Covasna Media | 1018 vizualizări

Prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și siguranța copiilor sunt aspecte importante ale muncii de poliție, oamenii legii desfășurând frecvent activități în acest sens.

Luni, polițiștii rutieri din Întorsura Buzăului au efectuat un control inopinat la o școală din oraș, cu ocazia plecării într-o excursie organizată de unitatea de învăţământ. Astfel, polițiștii au verificat dacă pentru cele două autocare folosite la transportul copiilor există documentele privind inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie R.C.A. De asemenea, s-a verificat dacă șoferii dețin atestatul profesional pentru transport persoane și au fost testați cu aparatul etilotest pentru verificarea alcoolemiei, rezultatele fiind negative.

Polițiștii vor mai efectua astfel de controale, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere pe fondul nerespectării prevederilor referitoare la transportul de persoane.

***

Tot la Întorsura Buzăului au fost desfășurate, luni, activități în cadrul programului săptămânii extraşcolare intitulat „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” a fost organizată o activitate de prezentare a tehnicii din dotare, pe lângă aceasta polițiștii prezentându-le copiilor și informații privind circulația pietonilor și bicicliștilor.

La acest eveniment a fost prezentat și un exercițiu demonstrativ la care a participat și un câine de serviciu.

***

Pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe. Peste 50 de elevi și cadre didactice au participat la discuțiile interactive pe teme privind siguranța personală în diverse situații, dar și de educație rutieră.

Activitățile preventive vor fi continuate de polițiști, iar în această perioadă, în contextul sărbătoririi „Zilei Internaționale a Copilului”, vor fi desfășurate mai multe activități dedicate copiilor. Astfel, pe lângă acțiunile în școli, polițiștii vor desfășura și acțiuni umanitare pentru copiii instituționalizați, iar joi, 1 iunie, va fi amenajat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe un stand unde polițiștii îi așteaptă pe cei mici cu surprize.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.