ACTUALITATE 14 septembrie 2023

Acțiunile pentru promovarea unui comportament sigur la volan continuă

de Covasna Media | 530 vizualizări

În perioada 07 – 09 septembrie 2023, polițiștii din Covasna au acționat cu utilizarea tuturor mijloacelor din dotare pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor privind acordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept și pietonilor aflați în traversare regulamentară a drumului public,  respectarea normelor rutiere de către pietoni și respectarea normelor rutiere de către bicicliști.

Peste 100 de polițiști de rutieră, ordine publică și investigații criminale au organizat și desfășurat numeroase acțiuni. S-a acționat pe principalele artere rutiere care fac legătura între județul Covasna și județele învecinate, prin organizarea de filtre, și în colaborare cu unitățile de poliție din localitățile limitrofe, în special în punctele unde a fost constatată, anterior, necesitatea sporirii prezenței active a polițiștilor în segmental stradal.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 9 infracțiuni, din care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și una pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, au fost aplicate 295 sancțiuni contravenționale, 145 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 34 permise de conducere și au fost ridicate 22 certificate de înmatriculare.

Au fost testați 1663 conducători auto pentru depistarea consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

Acțiunile pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere vor fi continuate de către polițiști.

În data de 12 septembrie 2023, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna – Compartimentul de Prevenire și Combatere a faptelor antisociale, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog  au desfășurat două activități informativ – preventive la  Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din municipiului Sfântu Gheorghe.

 Acțiunea vine în continuarea activităților derulate în cadrul  campaniilor „Bright Sky” și „Dincolo de aparențe” precum și a Campaniei pentru informarea conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative în materie penală introduse de Legea nr. 213/2023 pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal și anume: În cazul în care vor fi găsiți vinovați, cei care provoacă accidente rutiere soldate cu decesul victimelor, în timp ce conduc autovehicule fără să dețină permis de conducere sau se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive, vor fi condamnați doar la pedepse privative de libertate cu executare.

La activități au luat parte 124 de elevi și 5 cadre didactice. Acestora le-au fost oferite recomandări pentru prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise, prevenirea faptelor comise cu violență, precum și informații cu privire la modificările aduse de intrarea în vigoare a Legii nr. 213/2023. De asemenea, au fost distribuite  flyere și broșuri cu informații de interes.

Sursa: comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.