ACTUALITATE 12 iunie 2017

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

de Covasna Media | 587 vizualizări

În perioada 05 – 11 iunie a.c., polițiștii rutieri au acționat în vederea prevenirii producerii de accidente și pentru disciplinarea participanților la trafic, în sensul respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, urmărindu-se cu prioritate depistarea și sancționarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în ultima săptămână, inclusiv în weekend, polițiștii au desfășurat zilnic acțiuni în trafic pentru descurajarea celor care conduc după ce au consumat alcool, fiind verificați aproape 700 de conducători auto. În urma acestor acțiuni au fost constatate mai multe infracțiuni la regimul circulației.

Polițiștii din Baraolt s-au sesizat din oficiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, despre faptul că pe raza de competență a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din verificări s-a constatat că șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un cap de pod. În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că tânărul de 25 de ani băuse – avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat și, în consecință, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt bărbat în vârstă de 43 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat de polițiștii din Vâlcele, în timp ce conducea un autoturism, deși era sub influența băuturilor alcoolice – rezultatul testării cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul condus nu era înmatriculat în circulație. Bărbatul este cercetat acum pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La Dobârlău, polițiștii au identificat un bărbat de 47 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie în aerul expirat de 1,52 mg/l. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

La Târgu Secuiesc a fost depistat în trafic un bărbat de 44 de ani care le-a declarat polițiștilor că nu are niciun document asupra sa. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că bărbatul era posesor de permis de conducere TR, categorie necorespunzătoare cu autovehiculul la volanul căruia a fost depistat. Totodată, în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta consumase alcool – rezultatul a indicat de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat penal pentru conducere fără permis și a fost sancționat contravențional pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Săptămâna trecută, la Mereni, a fost depistat un alt bărbat care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a fost întocmit un dosar de cercetare penală pe numele său.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru menținerea siguranței traficului rutier și pentru salvarea de vieți.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie accidente prevenire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.