ACTUALITATE 5 octombrie 2021

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

de Covasna Media | 1050 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 1-3 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acțiunilor au fost aplicate 217 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 117 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 

Totodată, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare .

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii rutieri pe parcursul sfârșitului săptămânii trecute se ridică la suma de 61.480 de lei. 

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după ce vă asigurați.

Nu conduceți vehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice şi nu vă urcați la volan dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi!

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să traverseze drumul numai prin locurile permise, după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.