ACTUALITATE 26 aprilie 2016

Acţiuni ale poliţiştilor premergătoare Sărbătorilor Pascale

de Covasna Media | 122 vizualizări

Polițiștii covăsneni desfăşoară acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul comerțului în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Polițiștii desfășoară în permanență acțiuni în scopul menținerii climatului de ordine și siguranță publică. În perioada premergătoare sărbătoririi praznicului Învierii Domnului oamenii legii au intensificat controalele ce îi vizează pe comercianți, scopul fiind acela de a proteja populaţia de faptele de comerț ilicit.

Astfel, în perioada 14-24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.P.J. Covasna au efectuat 23 de acțiuni, iar în urma activităților și controalelor desfășurate au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 47.800 de lei. Au fost constatate și 8 fapte de natură penală, 5 dintre acestea fiind infracțiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost confiscate 30 de kg de pește și bunuri în valoare totală de 2.271 de lei, precum și 3 litri de alcool.

Polițiștii vor fi în continuare la datorie și vor desfășura acțiuni pentru a preveni și combate faptele de natură penală sau contravențională.

Pentru a petrece „deniile” în liniște și siguranță, Poliția Română recomandă

În această săptămână, până în Vinerea Mare, la bisericile ortodoxe se desfășoară slujbele speciale, numite denii.

Pentru a petrece aceste clipe în liniște și siguranță, Poliția Română transmite cetățenilor următoarele recomandări:

– Parcarea autoturismelor personale să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces atât pentru cetățeni, cât și pentru autospecialele de intervenție ale polițiștilor ori aparținând altor instituții, în caz de nevoie;

– Dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp, nu lăsați cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului și nu lăsați bunuri sau obiecte de valoare la vedere în autoturism;

– Nu păstrați banii în buzunarele exterioare ale hainelor! Furturile din genți se comit adesea în locuri aglomerate. Dacă sunteți împins, verificați-vă imediat geanta pentru a vă asigura că nu sunteți victima unui furt;

– Dacă vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei infracțiuni, apelați numărul unic de urgență 112!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

 

Teme articol: poliţie Paste siguranta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.