ACTUALITATE 7 septembrie 2023

Acțiuni ale Poliției Locale în ultimele două luni: controale în trafic, amenzi pentru cerșetorie și mașini ridicate de pe domeniul public

de Covasna Media | 863 vizualizări

În lunile iulie și august, Poliția Locală Sfântu Gheorghe a aplicat mai multe amenzi pietonilor și bicicliștilor care au încălcat regulile de circulație.

„Când am anunțat că vom intensifica controalele în ceea ce privește șoferii care parchează pe pistele pentru bicicliști, mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare au fost de părere că ar trebui să fie sancționați și bicicliștii care încalcă regulile. Evident, încercăm să prevenim încălcarea regulilor în toate cazurile, iar colegii noștri se folosesc de toate mijloacele, de la avertismente verbale și scrise, și până la aplicarea de amenzi”, a declarat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

În cadrul unei acțiuni comune, organizată în zilele de 17 și 18 august împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean („Plan de acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave”), în doar 24 de ore au fost aplicate în total 8 sancțiuni contravenționale unor persoane care nu au respectat normele de conduită preventivă.

Controale sporite au fost și în cazul căruțelor care circulă pe străzile din municipiu. Polițiștii locali au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 1.100 de lei, obiectivul principal fiind siguranța circulației rutiere. Vehiculele cu tracţiune animală lasă adesea urme vizibile pe asfalt și, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 241/2013, trebuie să fie echipate obligatoriu cu colectoare de fecale, coșuri pentru furaje, mătură şi lopată, pentru a nu lăsa mizerie pe asfalt. Cu toate acestea, în cazul a 4 dintre căruțele verificate, aceste soluții lipseau cu desăvârșire, astfel că au fost aplicate amenzi în valoare de 150 de lei - valoarea minimă prevăzută în Hotărârea Consiliului Local. 

În România, toate formele de cerșetorie sunt interzise prin Legea nr. 61/1991, iar Poliția Locală Sfântu Gheorghe acordă o deosebită importanță reducerii acestui fenomen. În decursul a două luni, polițiștii locali au intervenit în 13 cazuri, aplicând amenzi în valoare de 1.450 de lei pentru cerșetorie.

În luna iulie, 11 mașini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public, iar polițiștii locali au în vizor mai multe vehicule care par a fi părăsite de proprietari. În acest sens, au fost plasate notificări prin care proprietarii sunt somați să ridice mașinile sau să facă dovada că acestea nu sunt abandonate, în caz contrar vor fi ridicate în cursul acestei luni, în vederea eliberării locurilor de parcare pe care le ocupă.

Sursa: Poliția Locală Sfântu Gheorghe, Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.