ACTUALITATE 26 ianuarie 2010

Achiziţia camerelor de surpaveghere de la Prefectură, aproape legală

de Covasna Media | 550 vizualizări
27ian2010-cameraPrefectul György Ervin susţine că achizi­ţionarea camerelor video, pentru care este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu-Gheorghe, a fost una legală. György Ervin a declarat că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice (ANRAP) a transmis Prefecturii Covasna o adresă prin care se arată legali­tatea achiziţiei în sensul că aceasta nu a avut ca scop deturnarea unor fonduri.

27ian2010-cameraPrefectul György Ervin susţine că achizi­ţionarea camerelor video, pentru care este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu-Gheorghe, a fost una legală.

György Ervin a declarat că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea  Achiziţiilor Publice (ANRAP) a transmis Prefecturii Covasna o adresă prin care se arată legali­tatea achiziţiei în sensul că aceasta nu a avut ca scop deturnarea unor fonduri. György Ervin a mai arătat că respectiva adresă ar fi venit la Prefectură când Codrin Munteanu era încă prefect şi că ea a fost descoperită abia la instalarea prefectului susţinut de UDMR.

„Din partea ANRAP am primit o adresă, care iniţial a ajuns la vechiul prefect, prin care se anunţă că achiziţia sistemului video a fost una corectă, în schimb s-a greşit la modul de achiziţionare, pentru care s-a plătit şi o amendă. Dar este un lucru extrem de important că valoarea achiziţiei în sine (au fost două contracte cu două facturi dife­rite) nu depăşea 10.000 de euro, pentru a fi necesară organizarea unei licitaţii publice“, a declarat György Ervin.

ANRAP a amen­dat contractul de achiziţie al unui sistem de supraveghere video, înche­iat la finele anului 2008 de către prefectul de atunci, György Ervin. Amenda a fost în valoare de 5.000 de lei, pentru atribuirea directă, fără proiect, a sistemului de supra­veghere unei firme care nu era autorizată de IJP să desfăşoare o asemenea activitate.

„Nu eu am fost de fapt amendat cu 5.000 de lei ci Instituţia Prefectului, eu personal plătind o cotă-parte din respectiva amendă. Nu am putut contesta la acea dată, deoarece nu am putut intra în posesia procesului verbal”, a mai spus György Ervin.

În prezent, prefectul aşteaptă decizia Parchetului, care se va pronunţa cu privire la presupusele nereguli existente în con­trac­tul de achiziţii a sistemului de supraveghere a Prefecturii.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
xy, 27 ianuarie 2010
De formularea din titlu: "aproape legal" ce ziceti ??? Legal sau ilegal.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.