ACTUALITATE 26 ianuarie 2010

Acelaşi tren a deraiat a doua oară

de Covasna Media | 591 vizualizări
Personalul care a deraiat luni în Covasna a repetat ieri scena în Harghita 27ian2010-trenLa numai o zi după ce deraiase în judeţul nostru, în apropiere de Malnaş Băi, acelaşi tren personal care circula pe ruta Izvoru Olt – Braşov a deraiat ieri şi în judeţul Harghita, între Sânsimion şi Tuşnad Băi, la ora 14.22. Trenul cu pricina deraiase luni la 500 de metri de staţia din Malnaş Băi, din motive care urmează a fi stabilite, dar care din câte se pare până acum au legătură cu gerul. Ieri, scenariul de la

Personalul care a deraiat luni în Covasna a repetat ieri scena în Harghita

27ian2010-trenLa numai o zi după ce deraiase în judeţul nostru, în apropiere de Malnaş Băi, acelaşi tren personal care circula pe ruta Izvoru Olt – Braşov a deraiat ieri şi în judeţul Harghita, între Sânsimion şi Tuşnad Băi, la ora 14.22.

Trenul cu pricina deraiase luni la 500 de metri de staţia din Malnaş Băi, din motive care urmează a fi stabilite, dar care din câte se pare până acum au legătură cu gerul.

Ieri, scenariul de la Sânsimion a semănat cu cel din Malnaş – şi anume boghiul locomotivei a sărit de pe şine, iar trenul a deraiat în câmp. La bord se aflau în jur de 100 de oameni, dar nu au avut de suferit de pe urma accidentului. În Covasna, sărise boghiul unui vagon în care se aflau 15 oameni, iar circulaţia feroviară a fost blocată câteva ore.

Deocamdată, temperaturile extreme sunt considerate vinovate pentru incident, la fel ca şi în Covasna. Variantele sunt mai multe – de la o posibilă îngheţare a pernei de aer şi care are rol în luarea curbelor, până la frig sau viteză de deplasare şi aşa mai departe. Comisiile de anchetă urmează însă să stabilească exact cauzele incidentelor din ultimele două zile.

Ca urmare a deraierii de ieri, trenurile accelerat 1977 şi 1976 pe ruta Braşov-Sânsimion-Siculeni şi retur au fost anulate. Compania CFR le recomandă călătorilor să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor la staţiile CFR din ţară înainte de a porni la drum.

Ana Sidon

Teme articol: ger tren inghet deraiere personal
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.