ACTUALITATE 16 august 2016

Accidente rutiere pe drumurile covăsnene – viteza l-a costat viața pe un tânăr de 26 de ani

de Covasna Media | 608 vizualizări

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:00, pe DC 45 între localitățile Herculian și Bățanii Mici, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul unui autoturism, un tânăr de 26 de ani, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției și a izbit un cap de pod după care s-a răsturnat.

În urma impactului tânărul, care se afla singur în mașină și nu purta centura de siguranță, și-a pierdut viața.

Un alt accident grav a avut loc luni, în orașul-stațiune Covasna, unde un copil de 7 ani care a traversat strada neregulamentar, prin loc nepermis și fără să se asigure, a fost lovit de o mașină și rănit grav. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le recomandă părinților să nu își lase copiii nesupravegheați în preajma căilor rutiere, iar șoferilor să circule cu maximă prudență și să reducă viteza atunci când observă copii pe marginea drumului, deoarece cei mici sunt imprevizibili.

Tot luni, în jurul orei 14:00 pe DN 11 în apropierea localității Cernat a avut loc un accident rutier ușor, trei autovehicule tamponându-se în lanț.

Cauza accidentului a fost nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers. În urma acestui eveniment un bărbat și o femeie au suferit răni ușoare.

Iar vineri, în jurul orei 12:30, pe DN 11 în afara localității Oituz a avut loc un alt accident ușor.

Un bărbat de 45 de ani aflat la volanul unui autoturism nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum (carosabil umed), iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat ajungând în albia pârâului Oituz. Șoferul și alte două persoane aflate în autoturism, o femeie de 39 de ani și o minoră de 12 ani, au fost rănite ușor.

Putem afirma că, în acest caz, centura de siguranță le-a salvat viața celor trei. Având în vedere mecanismul producerii evenimentului, faptul că atât șoferul cât și cele două pasagere au purtat centura de siguranță, a atenuat consecințele care puteau fi mult mai grave.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.