ACTUALITATE 2 decembrie 2009

Absenteism intrat în tradiţie

de Covasna Media | 724 vizualizări
[singlepic=672,250,250,,left]Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, spune că primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu-şi poate scuza absenţa de la manifestările dedicate Zilei Naţionale pe motiv că n-ar fi fost invitat să ia cuvântul, deoarece Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a fost unul dintre organizatorii acestora, alături de Instituţia Prefectului şi de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna.

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, spune că primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu-şi poate scuza absenţa de la manifestările dedicate Zilei Naţionale pe motiv că n-ar fi fost invitat să ia cuvântul, deoarece Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a fost unul dintre organizatorii acestora, alături de Instituţia Prefectului şi de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna.

Codrin Munteanu a declarat că toţi primarii şi toţi şefii de instituţii deconcentrate din judeţ au fost invitaţi să ia parte la manifestările dedicate Zilei Naţionale, iar invitaţia a fost făcută din partea Instituţiei Prefectului, a CJ Covasna şi a CL Sfântu Gheorghe. „CL Sfântu Gheorghe a avut statut de organizator, alături de Prefectură şi de CJ Covasna. Mai mult, invitaţie de participare s-a primit la toate primăriile, astfel că domnul primar Antal Arpad avea această invitaţie. Dumnealui spune că nu a venit deoarece nu i s-a lansat invitaţia de luare a cuvântului, dar astfel de invitaţie nu se lansează nimănui.

Potrivit protocolului, manifestările sunt deschise prin discurs de către prefect, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar cine doreşte să ia cuvântul face o solicitare în acest sens, aşa cum au făcut cei de la Forumul Civic al Românilor din Covasna şi Harghita”, a explicat prefectul Codrin Munteanu, arătând că din partea primarului Antal Arpad nu sa primit nicio solicitare de luare a cuvântului.

Codrin Munteanu consideră că lipsa primarului din Sfântu-Gheorghe de la manifestările dedi cate zilei de 1 Decembrie este „un fapt regretabil şi o tradiţie”.

„Aşa se întâmplă an de an, e o dezamăgire, însă nu mai surprinde pe nimeni. Într-un cuvânt, elementul surprizei lipseşte, deşi există dezamăgirea; lipsa primarului de la aceste manifestări a intrat deja în logica Zilei Naţionale, la Sfântu Gheorghe”, a mai spus prefectul. Acesta a ţinut totodată să-şi exprime mulţumirile vizavi de toate structurile de specialitate care au contribuit la buna desfăşurare a manifestărilor, astfel încât ordinea publică să fie respectată iar cetăţenii oraşului să nu fie afectaţi de vreun conflict sau incident.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Cosmin, 5 decembrie 2009
Ba, antale, din partea mea ai de sarbatori o mare m***!
Vali, 5 decembrie 2009
Oameni buni... sa va itreb ceva? Voua v-a placut cand a trebuit sa participati la sarbatori dictate de tovarasul N. Ceausescu? Oare e corect daca ma prefac ca sunt acolo, dar defapt sunt in citeste integral
NELU, 3 decembrie 2009
din pacate si domnul ciobanu e mana-n mana cu cei ca domnul vranceanu.cu cateva saptamani am citit pe forum ca se pricepe destul de bine la legi(se documenteaza).
reluc, 3 decembrie 2009
ce sa caute antal la 1 decembrie , sa intineze sarbatoarea?
Ariel, 3 decembrie 2009
Te inseli, am fost. Deci ramai cu "cred"-ul. A urla in gura mare de 1 Decembrie, ti se pare normal, nu? A intimida localnicii, e normal nu? Am auzit comentariile cetatenilor pasinici si civilizati, si citeste integral
pita-gora, 3 decembrie 2009
Domnule Primar Antal, De cand sunteti primar va hraniti din vrajba si provocari. Nu sunteti linistit ,poate nici nu dormiti noaptea de teama ca nu cumva secuii si romanii din Har-Cov sa citeste integral
Ariel, 3 decembrie 2009
Nimeni nu a pus sub semnul intrebarii prezenta dubioasa a Noii Drepte in coloana care a marsaluit pe strazile urbei. Grobianismul de care a dat dovada ND trebuie asumat si de organizatori, respectiv citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.