ACTUALITATE 10 ianuarie 2017

Abonamentele medicale, deductibile pentru angajați, în limita a 400 de euro pe an

de Covasna Media | 1455 vizualizări

Un angajat care alege să dețină un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, în limita a 400 de euro pe an. Guvernul României a adoptat, prin Ordonanța de Urgență nr. 3/6 ianuarie 2017, o modificare a Legii 227/2015, prin care se introduce deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale, se arată într-un comunicat al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Potrivit economica.net, membrii patronatului cred că cele două produse – asigurările de sănătate și abonamentele medicale – pot coexista, deoarece răspund unor nevoi diferite: în timp ce abonamentele acoperă integral zona de prevenție și educație medicală, de care este atâta nevoie în România, asigurările reprezintă un instrument financiar care acoperă un risc medical și care poate fi accesat în cazuri medicale grave, care necesită spitalizare sau intervenții chirurgicale.

"Considerăm că această măsură va duce, pe termen lung, la o dezvoltare mai rapidă a sistemului medical din România, prin sumele pe care furnizorii privați le vor reinvesti în deschiderea de noi clinici și spitale la nivel național și prin consolidarea infrastructurii medicale, în ansamblu. Acest rol asumat de companiile medicale private preia și din presiunea existentă în acest moment pe sistemul medical public și oferă o alternativă viabilă de educație și prevenție medicală, dar și de diagnostic și tratament", completează Cristian Hotoboc, președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Un raport GfK pe tema serviciilor medicale publice și private din România arată că piața de servicii medicale private are un potențial semnificativ de creștere, în condițiile în care majoritatea românilor (93%) sunt asigurați doar ai sistemului de sănătate de stat și doar un procent foarte mic are fie un abonament la o clinică privată, plătit integral sau parțial de compania pentru care lucrează (2%), fie o asigurare privată de sănătate (2%). În plus, aproape 4% dintre români nu dețin niciun fel de asigurare.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED,  principala "voce" națională pentru lobby și advocacy, numără în prezent 56 de membri: clinici și spitale private, laboratoare de analize medicale, laboratoare de imagistică, clinici de stomatologie, situați în toate regiunile României.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.