ACTUALITATE 21 martie 2010

A venit barza!

de Covasna Media | 228 vizualizări
Ea a poposit într-un cuib din Malnaș sat 22mar2010-barzaPrima barză care a sosit în județul nostru a fost văzută și fotografiată de Máté János, din Sfântu-Gheorghe, care a „surprins-o” la ea în cuib în data de 19 martie, vineri. Barza a fost văzută în Malnaș sat, într-un cuib aflat chiar la marginea drumului principal, iar în următoarele două zile după apariția ei, și alte berze au poposit la Brateș, Chilieni, Ghidfalău, Câmpu Frumos și Baraolt. Președintele Asociației

Ea a poposit într-un cuib din Malnaș sat

22mar2010-barzaPrima barză care a sosit în județul nostru a fost văzută și fotografiată de Máté János, din Sfântu-Gheorghe, care a „surprins-o” la ea în cuib în data de 19 martie, vineri.

Barza a fost văzută în Malnaș sat, într-un cuib aflat chiar la marginea drumului principal, iar în următoarele două zile după apariția ei, și alte berze au poposit la Brateș, Chilieni, Ghidfalău, Câmpu Frumos și Baraolt.

Președintele Asociației Rara Avis, Kelemen Laszlo, a precizat că Mate Janos a oferit premiul de 100 de lei pus la bătaie de asociație pentru cel care fotografia prima barză, pentru programele derulate de ei în sprijinul păsărilor.

„Pot să spun că mai mulți oameni au fost pe teren ca să vadă prima barză și bineînțeles să câștige premiul. Am întâlnit pe teren mai mulți profesori de biologie care au pozat barza, dar totuși au rămas în urmă cu o zi două de prima barză. Dl Máte colaborează de mai mult timp cu asociația noastră, se plimbă cu „ochii deschiși” pe teren așa că nu mă mir că el a văzut prima barză. Mă bucură că mulți au ieșit și au urmărit când vine barza înapoi. M-am întâlnit cu mai multe persoane fiindcă și eu am fost peste tot unde sunt cuiburi de barză”, a spus Kelemen Laszlo.

Acesta a afirmat că faptul că barza se află într-un cuib la drumul principal face ca oamenii să o poată vedea și va discuta cu primarul să fie mândru că prima barză a venit la el și să protejeze păsările.

La începutul lunii martie, Asociația Rara Avis a pus la bătaie 100 de lei pentru acea persoană care fotografia, în cuib, prima barză sosită din țările calde. Potrivit președintelui Rara Avis, faptul că oamenii au ieșit în natură să observe păsările este un prim pas în ocrotirea lor și a naturii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.