ACTUALITATE 13 decembrie 2017

A părăsit locul accidentului după ce a intrat cu mașina în gardul unei benzinării

de Observatorul de Covasna | 1591 vizualizări

Conducătorul nu avea permis, în schimb avea o alcoolemie 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat

În data de 12.12.2017, orele 22:10, poliţiştii aflaţi în serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizaţi de către dispecerul de serviciu despre faptul că pe strada 1 Mai a avut loc un eveniment rutier.

La faţa locului agenţii au constatat faptul că un autoturism a intrat în gardul care împrejmuieşte staţia de benzină din zonă, ulterior părăsind locul faptei. Agenţii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind depistat pe raza localităţii Tinoasa. Deşi au fost folosite semnalele acustice şi luminoase, acesta a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea, iar în urma somaţiilor vocale efectuate prin amplificatorul de voce al autospecialei acesta a oprit pe strada Mică de pe raza localităţii Tinoasa.

Datorită faptului că prin vorbire conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest acesta indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc unde i s-a recoltat o singură mostră biologică în vederea determinării alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că persoana aflată la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Formaţiunii Rutiere Tg. Secuiesc sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal şi ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prev. şi ped. art. 335 alin. 1 din Cod Penal, în dosarul penal numărul 31462 din 12.12.2017.  

Compartimentul Relaţii Publice

 

Amplasarea radarelor în judeţ în data de 14.12.2017

DJ 113: Turia, Bixad, Tg. Secuiesc

DN11–E 574: Lunga, Lemnia, Breţcu, Oituz, Sântionlunca

DN12–E 578: Coşeni, Malnaş, Micfalău, Chilieni, Bixad

Alte locaţii: Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.