ACTUALITATE 19 septembrie 2012

A început numărătoarea inversă: Sing-Sing va fi golit

de Covasna Media | 41 vizualizări

Acţiunea de evacuare va începe la sfârşitul acestei luni.

La sfârșitul lunii septembrie, la Sfântu Gheorghe va începe acțiunea „Golirea blocului Sing-Sing”. Potrivit viceprimarului Tischler Ferenc, familiile care locuiesc în blocul social din cartierul Ciucului se vor muta treptat. 34 de familii vor locui în apartamentele noi amenajate de Primărie în blocurile sociale de pe strada Mikes Kelemen. Este vorba de acele familii care au demonstrat faptul că sunt dispuse să trăiască o viață normală, să muncească și să își întrețină familiile.

Bătrânii și persoanele cu handicap vor ajunge în grija unor instituții de profil, iar 20 de familii vor intra într-un program demarat de Primărie și organizații civile, care îi vor ajuta să iasă din impasul în care se află acum și să își găsească un loc de muncă. Practic organizațiile civile vor închiria locuințe pentru aceste familii pe banii Primăriei, și vor oferi familiilor sprijin și consiliere de specialitate. Viceprimarul a declarat că în cazul în care aceste familii nu reușesc să își schimbe modul de viață în decurs de un an, nu vor mai primi nici un fel de sprijin.

În Sing-Sing locuiesc peste 100 de familii, iar cei care nu doresc să muncească, să trăiască o viață prin care să devină membri de folos ai comunității, vor ajunge în stradă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.