ACTUALITATE 26 ianuarie 2024

A început înscrierea candidaților pentru admiterea în colegiile naționale militare!

de Covasna Media | 562 vizualizări

Ministerul Apărării Naționale prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Covasna desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în cele cinci colegii naționale militare, pentru anul de învățământ: 2024 – 2025, după cum urmează:

         - înscrierea candidaților: 22.01 – 22.03.2024;

         - selecția candidaților în centrele zonale de selecție și orientare: 05.02 – 12.04.2024;

         - efectuarea examinării medicale în cadrul unităților sanitare militare: 19.02 – 19.04.2024;

         - susținerea probei de verificare a cunoștințelor: 13.05.2024.

Se primesc candidați absolvenți ai învățământului secundar inferior/ gimnazial sau care fac dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere și care au vârsta de cel mult 16 ani împliniți în cursul acestui an.

Candidații pot opta, în ordinea preferințelor, pentru unul din cele cinci colegii naționale militare:

  1.  Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“, Breaza, județul Prahova;
  2.  Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul“, Alba-Iulia, județul Alba;
  3.  Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare“, Câmpulung-Moldovenesc, județul Suceava;
  4.  Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“, Craiova, județul Dolj;
  5.  Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“, Constanţa, judeţul Constanţa.

Studiile au durata de 4 ani (clasele IX - XII) și se finalizează cu obținerea diplomei de bacalaureat și participarea la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ superior militar sau înmatricularea în invățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Pe toată durata pregătirii în colegiul național militar, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport, dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală gratuite.

Absolvenți de colegiului național militar au cele mai mari șanse de a avea o carieră strălucită în Armata României, datorită competențelor specifice dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu.

         În vederea înscrierii, candidații interesați însoțiți de aparținătorii legali, trebuie să se prezinte la sediul Centrului militar județean Covasna având asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naștere (pentru cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani), unde personalul recrutor vă va pune la dispoziție toate informațiile necesare desfășurării procesului de recrutare.

 

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

 

Detalii suplimentare privind documentele necesare întocmirii dosarului de candidat şi informaţii legate de etapele care sunt de parcurs se pot obţine la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului militar judeţean Covasna, situat în municipiul Sfântu Gheorghe, strada Kós Károly nr. 3, telefon 0267-311.209 sau 0267-351.029.

Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare este: Luni, Miercuri, Joi şi Vineri între orele 08.00 – 16.00, iar Marţi între orele 10.00 – 18.00.

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la www.recrutare.mapn.ro, www.Facebook.com/RecrutareMApN sau www.Facebook.com/CentrulMilitarJudeţeanCovasna.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.