ACTUALITATE 5 iulie 2012

9 milioane de euro pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic lângă Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 95 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a câştigat o finanţare în valoare de 9 milioane de euro pentru un proiect ce are ca scop amenajarea unui parc fotovoltaic, prin intermediul căruia va asigura iluminatul public şi alimentarea cu energie electrică a mai multor instituţii publice din municipiu.

Primarul Antal Árpád a declarat că săptămâna aceasta a primit din partea Ministerului Economiei confirmarea că acest proiect a fost declarat eligibil şi urmează să intre în finanţare.

Parcul fotovoltaic va fi amenajat pe o suprafaţă de circa patru hectare de teren aflat la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre localitatea Vâlcele, iar cantitatea de energie produsă prin intremediul panourilor solare va intra în sistemul electric naţional.

„Investiţia ce va fi realizată în anii următori va compensa cheltuielile la energia electrică pentru iluminatul public şi instituţiile din subordinea Primăriei. Practic acest parc va crea energie verde care va intra în sistemul naţional, iar din factura la energia electrică se va scădea ceea ce producem”, a explicat primarul Antal Árpád. Potrivit acestuia, prin acest proiect Primăria va economisi între 500 şi 800 de mii de euro pe an.

Proiectul va fi finanţat în proporţie de 98% prin Programul Operaţional Regional pe componenta valorificării resurselor regenerabile, iar diferenţa va fi acoperită din bugetul local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.