ACTUALITATE 26 martie 2014

Asanare de muniţie la Lunga

de Covasna Media | 416 vizualizări

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a deplasat marţi în localitatea Lunga în vederea ridicării unui element de muniţie neexplodată.

În timp ce efectua lucrări agricole în grădină, proprietarul a găsit un element de muniţie şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112.

După ce a fost cercetată o suprafaţă de 100 mp, specialiştii de la ISU au identificat, ridicat, transportat şi depozitat un proiectil exploziv calibru 122 mm, în condiţii de siguranţă.

Reamintim populaţiei măsurile de prevenire care trebuie urmate în astfel de situaţii: anunţaţi imediat incidentul la numărul de urgenţă 112; nu le atingeţi; nu le loviţi; nu le mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente; nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; când se execută lucrări şi se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniţii neexplodate, se sistează imediat lucrările şi se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius           

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.