ACTUALITATE 31 martie 2016

500.000 de lei ajutor de minimis acordat IMM-urilor din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 929 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, alocarea sumei de 500.000 de lei din bugetul local pentru ajutorul de minimis destinat întreprinderilor mici şi mijlocii.

Liderul fracţiunii UDMR din cadrul Consiliului local, Miklos Zoltan, a declarat că este al patrulea an în care autorităţile locale oferă acest ajutor firmelor care au sediile sociale în Sfântu Gheorghe, apreciind că programul iniţiat împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Covasna este „un succes“. Potrivit acestuia, firmele pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de minimis în perioada 11 aprilie-21 octombrie a.c.

„Suma iniţială pe care o alocăm pentru acest program este de 500.000 lei, cu menţiunea că toţi cei care sunt îndreptăţiţi şi aplică, vor primi aprobarea noastră, iar dacă în timpul anului va fi necesară suplimentarea acestui fond, o vom face pe parcurs. Continuăm, de asemenea, sistemul de bonus pe care l-am aplicat anul trecut, se acordă un sprijin suplimentar dacă întreprinderile mici şi mijlocii acordă angajaţilor săi salarii peste salariul mediu pe economia naţională“, a declarat Miklos Zoltan.

Prin programul de minimis, IMM au posibilitatea de a solicita rambursarea unor cheltuieli, cum ar fi, spre exemplu, dobânzile aferente creditelor sau contractelor de leasing, cheltuielile pentru reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, reabilitare termică, participarea la târguri şi expoziţii, achiziţionarea de materiale promoţionale, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de site-uri web, introducerea sistemelor de standardizare şi certificare a calităţii, servicii de consultanţă, achiziţionarea de mobilier pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii, introducere de sisteme moderne de plăţi, crearea de spaţii pentru mame şi copii, reabilitare de parcări şi drumuri de acces, etc.

Programul de ajutor de minimis a fost instituit în anul 2013 de către Consiliul local Sfântu Gheorghe, pentru compensarea majorării impozitelor pentru IMM cu 50%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.