ACTUALITATE 12 martie 2009

5 nominalizări la Premiile Uniter

de Covasna Media | 369 vizualizări
Printre nominalizaţii din acest an la cele mai importante premii ale teatrului românesc, Premiile Uniter, se află şi nume din teatrul covăsnean. Spectacolul Teatrului „Tamasi Aron“ din Sfântu Gheorghe, „Ivona, principesa Burgundiei”, în regia directorului Bocsardi Laszlo (foto), se numără printre spectacolele cu cele mai multe nominalizări la Uniter în acest an (pentru cel mai bun spectacol, regie, scenografie, actor în rol secundar şi actor în rol

Printre nominalizaţii din acest an la cele mai importante premii ale teatrului românesc, Premiile Uniter, se află şi nume din teatrul covăsnean. Spectacolul Teatrului „Tamasi Aron“ din Sfântu Gheorghe, „Ivona, principesa Burgundiei”, în regia directorului Bocsardi Laszlo (foto), se numără printre spectacolele cu cele mai multe nominalizări la Uniter în acest an (pentru cel mai bun spectacol, regie, scenografie, actor în rol secundar şi actor în rol principal), alături de „Trei surori“, de la teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca.

Regizorul Teatrului Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe, Radu Afrim, este nominalizat şi în acest an la categoria „Cel mai bun regizor“, pentru producţia „Omul Pernă“, de la Teatrul „Maria Filotti”, din Brăila. Alături de el aspiră la acelaşi premiu Bocsárdi László pentru regia spectacolului „Ivona, principesa Burgundiei“ şi Gábor Tompa, pentru regia spectacolului „Trei surori“, de la Teatrul Maghiar de Stat, din Cluj-Napoca. Producţia „Ivona, principesa Burgundiei“ este nominalizată şi la premiul pentru „Cel mai bun spectacol“ alături de „Omul Pernă“, producţie a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, şi „Trei surori“, producţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Jozsef Barta, realizatorul decorului la „Ivona, princi pesa Burgundiei“, este nomi nalizat la premiul pentru cea mai bună scenografie, iar actorii László Mátray şi Palffy Tibor sunt, la rândul lor, nominali zaţi pentru cel mai bun rol principal, respectiv cel mai bun rol secundar, ca urmare a prestaţiilor din piesa lui Bocsardi László.

Gala Premiilor Uniter a fost iniţiată de Ion Caramitru, este un program al Uniunii Teatrale din România şi se desfă şoară anual, începând din 1991.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.