ACTUALITATE 29 noiembrie 2022

37 de persoane s-au înscris la cursurile de română sau maghiară

de Covasna Media | 928 vizualizări

Dintre acestea, 34 au fost declarate eligibile

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a centralizat dosarele de înscriere depuse pentru cursurile de limba română sau maghiară, depuse până pe 25 noiembrie.

În total au fost depuse 37 de cereri de participare, dintre care 34 au fost declarate eligibile, urmând să participe la cursuri. Dintre cei acceptaţi la cursuri, 15 vor să înveţe limba română, iar 19 limba maghiară. Rezultatele pot fi consultate AICI. Contestațiile se pot depune până la data de 29 noiembrie 2022, la Biroul pentru Tineret (str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 5).

Primăria Sfântu Gheorghe organizează programul de învățare a limbii celeilalte comunităţi împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să achite o taxă de înscriere de 1000 de lei și vor putea solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului, numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire.

A doua ediţie a cursurilor de limba română sau maghiară se va desfășura în perioada decembrie 2022 - mai 2023. Cursul va consta în 4 ore de activități pe săptămână pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de suport de curs, 20 de ore pentru controlul temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.