ACTUALITATE 29 iunie 2017

333 de tinere din judeţul Covasna vor reprezenta judeţul la festivalul „1.000 de fete secuience”

de Agerpres | 1891 vizualizări

O delegaţie formată din 333 de tinere îmbrăcate în costume populare va reprezenta judeţul Covasna la ediţia din acest an a tradiţionalului festival „1.000 de fete secuience”, ce va avea loc în prima zi a lunii iulie, în judeţul învecinat, Harghita.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că 333 este o cifră simbolică, făcând trimitere la vechea denumire a judeţului Covasna, respectiv Háromszék (Trei Scaune). Potrivit acestuia, delegaţia va fi condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Grüman Róbert.

„Este o sărbătoare foarte veche şi foarte frumoasă, prin care contribuim la păstrarea şi promovarea tradiţiilor, valorilor culturale şi identităţii noastre”, a declarat Tamás Sándor.

Festivalul „1.000 de fete secuience” a fost organizat pentru prima dată în 1931 de etnograful maghiar Domokos Pal Peter, sărbătoarea fiind, pe vremuri, un prilej pentru feciorii din zonă de a-şi găsi viitoarele neveste.

Conform programului postat pe pagina de socializare a evenimentului, festivalul va debuta, ca şi în anii precedenţi, cu un moment folcloric în Piaţa Libertăţii din Miercurea Ciuc, după care sărbătoarea va continua pe platoul de la Şumuleu Ciuc.

Teme articol: festival fete secuience
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.