ACTUALITATE 11 iunie 2009

32 de unităţi şcolare au nevoie de fonduri pentru a fi finalizate

de Covasna Media | 399 vizualizări
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) a prezentat o situaţie potrivit căreia 32 de investiţii începute în judeţ ar mai avea nevoie de fonduri pentru a fi finalizate, ele fiind în prezent stopate din cauza lipsei unui buget pentru investiţii în anul 2009. Şefa IŞJ Covasna, Keresztely Irma, a declarat că au centralizat 32 de poziţii cu investiţii începute, la şcoli, grădiniţe, campusuri, pentru care ar avea nevoie de 38 de milioane de lei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) a prezentat o situaţie potrivit căreia 32 de investiţii începute în judeţ ar mai avea nevoie de fonduri pentru a fi finalizate, ele fiind în prezent stopate din cauza lipsei unui buget pentru investiţii în anul 2009.

Şefa IŞJ Covasna, Keresztely Irma, a declarat că au centralizat 32 de poziţii cu investiţii începute, la şcoli, grădiniţe, campusuri, pentru care ar avea nevoie de 38 de milioane de lei. Inspectorul general a menţionat însă că s-ar bucura dacă judeţul ar primi şi 17 milioane de lei, care ar fi de ajuns pentru finalizarea a 28 de investiţii până în iarnă.

„Sunt firme care au prestat în avans dar în lipsa banilor au sistat şi ele lucrările. La capitolul investiţii nu este încă buget şi nu se întâmplă aproape nimic în judeţ“, a spus Keresztely, cu menţiunea că există promisiuni pentru aprobarea unui buget în luna în curs.

Una dintre investiţiile rămase nefinalizate este o grădiniţă mixtă din Sfântu-Gheorghe, a cărei construcţie a început anul trecut din fondurile Consiliului Local, în valoare de 900.000 de lei. Din această sumă 500 de mii au fost recuperate, dar ar mai fi nevoie de alte 450 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor la clădire. Pentru următorii patru ani, planul de investiţii al IŞJ la nivel de judeţ este de 79 de milioane de lei.

Manuale recondiţionate

În altă ordine de idei, şefa IŞJ a mai spus că au încheiat contracte cu editurile pentru manuale, dintre care multe vor fi retipăriri. „Bugetul acordat pentru acest scop este de 109.264 de lei pentru Covasna, ceea ce nu permite să onorăm toate nevoile la retipăriri. Am solicitat Ministerului suplimentarea cu o sută de mii de lei, aşteptăm răspuns“, a mai spus Keresztely Irma. Între timp, elevii vor mai lucra şi cu manualele vechi, care vor fi puse la punct şi recondiţionate în măsura în care este posibil.

Nu vor fi probleme cu salariile

În privinţa salariilor cadrelor didactice pentru concediile de vară, inspectorul general a afirmat că în judeţul nostru nu vor fi probleme să nu fie acordate, singura problemă care poate să apară fiind cea a efectuării plăţilor în luna iulie, în loc de iunie.

Ana Sidon

Teme articol: bani investiţii scoala
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.