ACTUALITATE 22 noiembrie 2016

28 de tineri talentaţi vor beneficia de burse din partea Fundaţiei Comunitare Covasna

de Covasna Media | 579 vizualizări

Rezultatele jurizării în programul Fundaţiei Comunitare Covasna de burse pentru talente arată că 28 din cele 35 de aplicaţii înregistrate au trecut de evaluarea finală şi vor fi premiate cu câte 1.000 de lei fiecare. Potrivit coordonatorilor, o aplicaţie a fost respinsă pe motiv de neconformitate administrativă şi şase din cauza fie a punctajului insuficient (sub 21 din totalul de 100 de puncte), fie din cauza dublei finanţări (cinci aplicaţii au fost depuse la un fond similar).

„Evaluarea a fost făcută de către o comisie independentă, formată din membrii de board respectiv membri fondatori ai Fondului de Talente. Au fost aduse decizii favorabile pentru copii şi tineri cu unul sau mai multe domenii de talente, cu rezultate remarcabile la nivel judeţean, naţional şi internaţional şi cu situaţii financiare modeste. După localităţi, situaţia aplicaţiilor este: 25 din judeţul Covasna, 9 din Harghita şi o aplicaţie din judeţul Mureş. Referitor la nivelul de învăţământ, situaţia a fost echilibrată: 17 elevi din educaţia primară şi gimnazială, respectiv 18 tineri din învăţământul liceal şi superior”, arată un comunicat de presă al Fundaţiei Comunitare Covasna.

Programul, lansat în 4 octombrie, prevedea iniţial finanţarea a 60 de burse, fondul fiind de 60.000 de lei. Având în vedere că acesta nu s-a epuizat, banii rămaşi vor fi utilizaţi pentru „completarea aplicaţiilor depuse şi respinse la fondul de talente „Ady Endre”, aplicaţii considerate eligibile spre finanţare. Aşadar, rezultatele finale vor apărea oficial după comunicarea rezultatelor fondului „Ady Endre”. Circa 40 de cereri vor fi sprijinite în final din fondul de talente lansat de Fundaţia Comunitară Covasna”, transmite aceeaşi sursă.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.