ACTUALITATE 1 februarie 2013

277 de euro pe cap de locuitor, atraşi prin programul POR

de Agerpres | 248 vizualizări

Judeţul Covasna a atras peste 57 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional în perioada 2007-2012.

277 de euro pe cap de locuitor, atraşi prin programul PORJudeţul Covasna a atras peste 57 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) în perioada 2007-2012, din care s-au finanţat 52 de proiecte depuse de autorităţi locale şi întreprinzători privaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, a declarat joi că numărul proiectelor depuse a fost inferior celorlalte cinci judeţe din Regiunea Centru, dar cu toate acestea Covasna se află pe primul loc la nivel regional în ce priveşte proiectele finanţate şi fondurile atrase pe cap de locuitor.

Spre exemplu, judeţul Braşov a depus 293 de proiecte, din care au fost finanţate 102, în valoare totală de peste 102 milioane de euro, deci aproape 35%, în timp ce judeţul Covasna a obţinut finanţare pentru 52 de proiecte dintr-un total de 105, prin urmare aproape o jumătate au fost declarate eligibile.

Potrivit calculelor făcute de CJ, Covasna a atras în ultimii patru ani 277 de euro pe cap de locuitor prin POR, faţă de 257 de euro în judeţul Alba, 218 euro în Sibiu, 202 euro în Braşov, 194 de euro în Harghita şi 163 euro pe cap de locuitor în judeţul Mureş.

„Contează mai puţin câte proiecte am depus, ci contează câte au fost finanţate şi ce sume am reuşit să atragem. Şi am atras cele mai multe fonduri pe cap de locuitor din Regiunea Centru pe Programul Operaţional Regional, iar asta e munca noastră”, a declarat Tamás Sándor.

Din cele 52 de proiecte câştigate de judeţul Covasna şi finanţate prin Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, 22 – în valoare de 47,5 milioane de euro – au fost depuse de autorităţile locale, iar 30 – în valoare de aproape 10 milioane de euro – de către întreprinzători privaţi. Consiliul Judeţean Covasna a atras cea mai mare sumă – 28,5 milioane de de euro, prin patru proiecte ce au vizat reabilitarea DJ121 Covasna – Târgu Secuiesc, modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu 14 maşini de intervenţie rapidă.

De asemenea, au mai fost desemnate câştigătoare 12 proiecte depuse de Primăria Sfântu Gheorghe, în valoare totală de aproape 11 milioane de lei, câte două proiecte ale primăriilor Covasna şi Târgu Secuiesc, un proiect al Primăriei Întorsura Buzăului şi unul al comunei Zagon.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.