ACTUALITATE 4 februarie 2010

24 de covăsneni pleacă de la CFR Marfă Braşov

de Covasna Media | 426 vizualizări
Rata şomajului în judeţ depăşeşte 11%, însă numărul locurilor de muncă creşte de la lună la lună 4feb2010-trenDisponibilizările de la CFR Marfă Braşov nu îi ocolesc nici pe covăsnenii care lucrează pentru căile ferate din judeţul vecin. Astfel, de la 1 martie, sute de lucrători ai CFR Braşov vor fi concediaţi, primii daţi afară fiind cei de la Marfă, urmaţi de cei de la Călători. Singurii care vor scăpa sunt angajaţii de la Infrastructură. Şeful Agenţiei Locale Sfântu-Gheorghe pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Kelemen

Rata şomajului în judeţ depăşeşte 11%, însă numărul locurilor de muncă creşte de la lună la lună

4feb2010-trenDisponibilizările de la CFR Marfă Braşov nu îi ocolesc nici pe covăsnenii care lucrează pentru căile ferate din judeţul vecin.

Astfel, de la 1 martie, sute de lucrători ai CFR Braşov vor fi concediaţi, primii daţi afară fiind cei de la Marfă, urmaţi de cei de la Călători. Singurii care vor scăpa sunt angajaţii de la Infrastructură.

Şeful Agenţiei Locale Sfântu-Gheorghe pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Kelemen Tibor, a afirmat că disponibilizările din CFR Marfă Braşov îi afectează pe 24 de locuitori din Covasna.

„Sunt oameni care lucrau de mult acolo, în diverse specializări. Ei aparţin de Braşov, acolo li se vor face serviciile de preconcediere, de la noi primesc şomajul”, a spus Kelemen.

În toată ţara vor fi concediaţi în jur de 10.300 de oameni din acest domeniu. La Braşov vor rămâne fără loc de muncă 765 de angajati de la CFR Marfă, 300 dintre aceştia fiind din judeţul Brasov.

Concedieri din construcţii şi panificaţie

Pe lângă cele 19 persoane anunţate pentru disponibilizare de la Gipsmodul, în domeniul construcţiilor, în luna februarie o altă firmă de construcţii concediază 43 de persoane, spune directorul coordonator al AJOFM Covasna, Dorel Lungu. La ei se adaugă încă 28 de angajaţi ai SC Agropan Star.

În prezent rata şomajului în judeţul Covasna depăşeşte 11%, cu peste 10.000 de şomeri, dar un aspect pozitiv este creşterea de la lună la lună a numărului locurilor de muncă.

Astfel, cele mai recente date prezentate de Agenţie în privinţa locurilor de muncă indicau aproape 200 de locuri de muncă disponibile pe piaţa muncii, cele mai multe în confecţii, dar şi tâmplărie, servicii sau turism (lista completă în pagina 6).

„Am început şi acţiunile privind pregătirea profesională, au început cursuri pentru lucrător în comerţ, operare calculator”, a spus Dorel Lungu. De asemenea, în luna martie va avea loc o selecţie pentru 10 locuri de muncă în Danemarca, în agricultură.

Ana Sidon

Teme articol: şomaj buget criza CFR Marfa
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.