ACTUALITATE 15 decembrie 2009

2010 nu va aduce o nouă Piaţă Mihai Viteazul

de Covasna Media | 691 vizualizări
Banii pentru reabilitarea Pieţei vin cu ţârâita 15dec2009-pmvLucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe vor continua şi în 2010, însă potrivit previziunilor autorităţilor locale, acestea nu se vor finaliza nici anul viitor. În urma unui proiect în valoare de 1,5 milioane de lei, depus de către Primăria Sfântu Gheorghe la Fondul de Mediu pentru continuarea reabilitării Pieţei, se vor aloca în acest sens 750.000 de lei.

Banii pentru reabilitarea Pieţei vin cu ţârâita

15dec2009-pmvLucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe vor continua şi în 2010, însă potrivit previziunilor autorităţilor locale, acestea nu se vor finaliza nici anul viitor.

În urma unui proiect în valoare de 1,5 milioane de lei, depus de către Primăria Sfântu Gheorghe la Fondul de Mediu pentru continuarea reabilitării Pieţei, se vor aloca în acest sens 750.000 de lei.

„Anul viitor vom iniţia licitaţiile pentru continuarea lucrărilor, însă trebuie ştiut că aceşti bani nu ajung. Piaţa are nevoie de mult mai mulţi bani şi chiar dacă vom mai aloca sume în acest sens de la bugetul local şi vom insista pe proiecte, nu cred că se va reuşi finalizarea în 2010, deşi pot spune că cu banii aceştia vom face totuşi un pas mare înainte“, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Lucrările de reparare şi reamenajare a Pieţei Mihai Viteazul au fost iniţiate cu mai mulţi ani în urmă, după ce deteriorarea acesteia nu a mai putut trece neobservată. Din păcate, lucrările au fost permanent tergiversate, cel mai invocat motiv fiind cel al lipsei de bani. Starea proastă a infra structurii Pieţei a afectat negativ întreaga zonă a acesteia, inclusiv pe agenţii economici care au deschis o afacere aici, unii fiind nevoiţi chiar să închidă şi să aleagă o altă locaţie. La o ultimă evaluare, proiectul de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul se ridica la 5,6 milioane de lei.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.