ACTUALITATE 4 iunie 2021

20% rata de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ

de Agerpres | 1005 vizualizări

Un nou maraton are loc în weekend la Sfântu Gheorghe

Rata de vaccinare împotriva noului coronavirus este de 20% în judeţul Covasna, iar autorităţile vor organiza la sfârşitul acestei săptămâni un nou maraton de vaccinare în municipiul Sfântu Gheorghe, a anunţat joi, Prefectura Covasna.

„Propria noastră libertatea este în joc atunci când decidem dacă ne vaccinăm sau nu (...) Să nu cădem în iluzia că statisticile sunt bune, că epidemia s-a terminat şi suntem în siguranţă. Rata de vaccinare în judeţul Covasna este de numai 20 la sută. Ar fi nevoie de cel puţin de trei ori mai mult pentru a fi cât de cât în siguranţă. Îi îndemn pe toţi cei care nu sunt vaccinaţi, în special din satele din jurul municipiului Sfântu Gheorghe, să vină să se imunizeze. Să ne vaccinăm cât mai mulţi, să ne recâştigăm viaţa normală cât mai repede“, a declarat prefectul Raduly Istvan, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Primul maraton de vaccinare, organizat de Prefectura Covasna împreună cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, a avut loc în perioada 29-30 mai în parcarea noului centru comercial Sepsi Value din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în cadrul acestuia s-au vaccinat 214 de persoane, dintre care circa 70% au optat pentru vaccinul Johnson & Johnson care se administrează într-o singură doză.

Cel de-al doilea maraton va avea loc în zilele de 5 şi 6 iunie, între orele 10 şi 20, în acelaşi loc.

„Nu este necesară o înregistrare prealabilă, iar cei care se prezintă pot primi vaccinul Johnson&Johnson cu o singură doză sau prima (dacă este cazul a doua) doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech, prezentând un act de identitate“, se mai arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Bularca, 4 iunie 2021
Cum adică "70% AU OPTAT pentru vaccinul Johnson & Johnson"? Toată presa "a urlat" la începutul campaniei de vaccinare, spunând că NU putem alege vaccinul administrat! Când s-a schimbat și citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.