ACTUALITATE 17 martie 2014

17 candidaţi pentru titlul „ONG-ul anului”

de Agerpres | 194 vizualizări

17 organizaţii nonguvernamentale candidează pentru titlul „ONG-ul anului”, instituit în 2013 de Federaţia Organizaţiilor Civile din judeţul Covasna (CIVEK) pentru a recompensa voluntariatul.

Reprezentanta fundaţiei, Opra Zsofia-Szende, a declarat că câştigătorul va fi desemnat pe baza mai multor criterii, cum ar fi utilitatea, rezultatele şi impactul proiectelor derulate anul trecut, numărul beneficiarilor, implicarea voluntarilor şi mesajul transmis comunităţii. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc joi, iar câştigătorul titlului, al cărui nume nu a fost dezvăluit, va primi o diplomă şi un voucher de 1.000 de lei.

Opra Zsofia a menţionat că CIVEK a instituit acest premiu cu scopul de a populariza proiectele derulate în judeţul Covasna, dar şi de a recompensa oamenii din spatele organizaţiilor nonguvernamentale care s-au implicat în viaţa comunităţii prin diverse acţiuni care au contribuit la protejarea naturii, la conservarea tradiţiilor, la coeziune socială etc.

Anul trecut, premiul a revenit Fundaţiei Comunitare Covasna pentru proiectul „Carduri comunitare”. Până în prezent, fundaţia a distribuit aproximativ 12.000 de astfel de carduri de fidelitate ce pot fi folosite în mai multe magazine partenere din judeţ, care au acceptat să ofere discounturi cuprinse între 1 şi 10% pentru mărfurile cumpărate de posesori şi, în plus, să doneze un procent din aceste vânzări în fondul special instituit în acest sens. Banii adunaţi au fost folosiţi pentru finanţarea mai multor proiecte şi iniţiative locale, pentru sprijinirea sportivilor şi tinerilor talentaţi.

Preşedinta Fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că acest program a dat o mână de ajutor şi întreprinzătorilor locali, pentru că majoritatea magazinelor partenere comercializează preponderent produse autohtone, iar localnicii au fost încurajaţi să cumpere aceste produse.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.