ACTUALITATE 14 martie 2017

15 martie, zi liberă la CJ Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1691 vizualizări

Şi în acest an, 15 martie este zi liberă pentru salariaţii Consiliului Judeţean Covasna. Începând din anul 2011, personalul contractual şi funcţionarii publici din cadrul instituţiei pot sărbători liber Ziua naţională a maghiarilor. Dispoziţiile relevante sunt cuprinse în Acordul Colectiv pentru funcționari publici, respectiv în Contractul Colectiv de muncă pentru personalul contractual din aparatul de specialitate. Salariaţii Consiliului Judeţean Covasna au recuperat această zi liberă la începutul lunii martie.

Pentru prima dată, această dispoziţie a fost aplicată în 2011, prevederea fiind, într-un fel, un pionier în acest domeniu. „Legislaţia oferă această posibilitate şi noi am considerat că este un lucru perfect normal să ne folosim de aceasta. În 2011, era o curiozitate, astăzi însă reprezintă o normalitate faptul că nu mai trebuie învoire de la locul de muncă dacă vrem să participăm la sărbătoarea zilei noastre naţionale. Dorim ca dreptul nostru de a folosi simbolurile şi limba maternă să devină tot atât de firesc” – a spus legat de aceasta Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, adresând invitaţia locuitorilor din judeţul Covasna de a participa la evenimentele prilejuite de sărbătorirea zilei de 15 martie.

În peste şaptezeci de localităţi ale judeţului Covasna se vor organiza anul acesta festivităţi pentru comemorarea eroilor Revoluţiei şi Războiului de Independenţă din 1848.

Conform contractului colectiv de muncă,15 martie, ziua comemorării Revoluţiei şi Luptei de Independenţă din 1848-1849 este zi liberă şi la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. La Direcţia Finanţe Publice Municipale se lucrează cu program normal.

Teme articol: primarie CJ Covasna liber
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sa fluture steagul Tinutului Secuiesc!, 15 martie 2017
Sa uram cu totii un "La multi ani maghiarilor de pretutindeni!"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.