ACTUALITATE 22 septembrie 2016

11 bloggeri în vacanţă în judeţul Covasna

de Covasna Media | 429 vizualizări

11 bloggeri români au vizitat în perioada 20–22 septembrie o parte din județul Covasna. Acțiunea este parte a Zilelor Turismului Covăsnean, iar scopul este de promovare a județului prin intermediul marketingului online.

„Aceste vizite sunt importante, deoarece putem arăta celor interesaţi nişte valori pe care altfel nu ar avea prilejul să le cunoască: au văzut ateliere meşteşugăreşti, un atelier de fierărie, case tradiţionale, printre care pe cea de la Arcuş, au vizitat şi Muzeul Naţional Secuiesc, precum şi satul conacelor, Bicfalău, dar s-au plimbat şi cu căruţa şi au mâncat slănină prăjită cu pâine secuiască. A fost un sentiment foarte bun să vedem că bloggerii au fost interesaţi de toate amănuntele şi că au prezentat entuziasm chiar şi pentru cele mai mici valori care definesc regiunea”, spune Kopacz Zsuzsa, specialist în turism în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Invitații din București au fost cazați la Castelul Daniel din Tălișoara.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Covasna, după experiența din Covasna, bloggerul Victor Kapra (victorkapra.ro) a spus: „Covasna e un ţinut cu poveşti istorice şi culturale fabuloase care merită descoperite. Ca punct de plecare în această descoperire recomand excelentul Muzeu Naţional Secuiesc. Şi apoi, îndemn la un drum prin satele din judeţ, cu oameni primitori şi bucuroşi de oaspeţi. Am descoperit meşteşuguri, istorie, bucate minunate şi peisaje calme care ne îndeamnă la a reveni aici”.

„Noi, bucureştenii, nu mai avem timp sa vedem lucrurile frumoase care ne sunt accesibile, ci căutăm un lux dat de turmă. În schimb, aici găseşti un univers fascinant in fiecare loc. Fie ca vorbim despre castel, despre fierar sau sculptor. Multe dintre meşteşuguri ţin de tradiţii de care nu credeam vreodată că mai există. Uite un exemplu – sculptura de lemne funerare. Slănina topită cu fierul încins în cărbune şi apoi pusă pe pâine şi cu pălincă este o experienţă care merită trăită. Datorită ei eu mă simt mai bogat”, a precizat și Andrei Vulpescu (vulpescu.eu).

Cei 11 bloggeri care au vizitat Covasna săptămâna aceasta sunt: Florin Bodin (aventurescu.ro), Alina Cernea (aventurescu.ro), Luminiţa Balaban (read-my-mind.ro), Pia Marina Voicu (instilulmeu.ro şi piamarina.ro), Gabriela Simion (gabrielasimion.com), Sorin Rusi (airlinestravel.ro), Claudiu Ciobanu (claudiuciobanu.eu), Mihaela Gheata (yumstops.com/blog), Victor Kapra (victorkapra.ro), Nicolle Birta (Margot) (bistromargot.ro), Andrei Vulpescu (vulpescu.eu).

Aceasta nu este prima acțiune de promovare a turismului covăsnean prin intermediul bloggerilor. În perioada 8–10 iunie, circa 15 fotografi și bloggeri cunoscuți la nivel național, din zona de travel, beauty și lifestyle au „gustat” experienţa covăsneană prin intermediul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, cu susţinerea financiară a Consiliului Județean.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.