ACTUALITATE 26 februarie 2010

100 de lei pentru prima barză

de Covasna Media | 150 vizualizări
26feb2010-barzaPrimele zile ale lunii martie aduc înapoi și berzele plecate peste iarnă în ţări mai calde. De ceva vreme, a devenit o adevărată provocare pentru oameni, mai ales copii, să urmărească cerul în căutarea berzelor, pentru a le vedea primii când sosesc. Anul acesta, Asociaţia Rara Avis oferă 100 de lei pentru cel care fotografiază prima barză care ajunge la noi în judeţ. Poza trebuie să fie clară și barza să fie ori în

26feb2010-barzaPrimele zile ale lunii martie aduc înapoi și berzele plecate peste iarnă în ţări mai calde. De ceva vreme, a devenit o adevărată provocare pentru oameni, mai ales copii, să urmărească cerul în căutarea berzelor, pentru a le vedea primii când sosesc. Anul acesta, Asociaţia Rara Avis oferă 100 de lei pentru cel care fotografiază prima barză care ajunge la noi în judeţ. Poza trebuie să fie clară și barza să fie ori în cuib, ori pe vreun acoperiș, nu în zbor la distanţe mari la care să nu fie vizibilă.

Fotografiile pot fi trimise pe adresa de mail a Observatorului de Covasna – observatorulcv@gmail.com – sau la redacție, iar Asociația Rara Avis oferă un premiu de 100 de lei.

„Oamenii oricum urmăresc când vin berzele, este o motivaţie mai ales pentru copii. De la începutul lunii martie se pot uita după berze, pentru că ele încep să sosească. Să vedem unde ajunge anul acesta prima barză, de obicei până acum era văzută la Doboli, la școală”, a spus președintele Rara Avis, Kelemen Laszlo. Anul trecut, prima barză a fost văzută lângă lacul de la Reci.

În judeţ se găsesc în jur de 140 de cuiburi de berze, iar aceste păsări sunt aşteptate să se întoarcă la începutul lunii martie – aprilie.

Celebra Uzonka, barza care a suferit o operaţie la cioc, în premieră mondială, şi-a luat zborul acum doi ani, după ce îşi revenise din operaţie, dar din păcate nu a mai fost văzută de atunci.

Ana Sidon

Teme articol: Rara Avis barza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.