ACTUALITATE 26 martie 2010

„Nu suntem sclavi!”

de Covasna Media | 1160 vizualizări
Asta au scandat ieri în sunet de trompete sindicaliștii Cartel Alfa care au pichetat Prefectura 26mar2010-protestAproximativ 150 de membri de sindicat din domeniile economic și bugetar afiliaţi la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa au pichetat ieri Prefectura Covasna, pentru a-și manifesta nemulţumirile legate printre altele de diminuarea salariilor din sectorul bugetar faţă de luna decembrie, refuzul acordării unor sporuri negociate prin contractele colective de muncă, sau stabilirea vârstei de pensionare. Protestatarii au venit înarmaţi cu bannere în care cereau ca salariul minim să fie de 705 lei sau cu textul „Nu suntem sclavi“ și au făcut cât au putut de multă gălăgie cu trompete din plastic, pentru a se face mai bine auziţi. La protest au participat angajaţi din administraţia locală, de la Teatru, Protecţia Copilului, din domeniul economic, toţi cu aceleași probleme și nemulţumiri

Asta au scandat ieri în sunet de trompete sindicaliștii Cartel Alfa care au pichetat Prefectura

26mar2010-protestAproximativ 150 de membri de sindicat din domeniile economic și bugetar afiliaţi la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa au pichetat ieri Prefectura Covasna, pentru a-și manifesta nemulţumirile legate printre altele de diminuarea salariilor din sectorul bugetar faţă de luna decembrie, refuzul acordării unor sporuri negociate prin contractele colective de muncă, sau stabilirea vârstei de pensionare.

Protestatarii au venit înarmaţi cu bannere în care cereau ca salariul minim să fie de 705 lei sau cu textul „Nu suntem sclavi“ și au făcut cât au putut de multă gălăgie cu trompete din plastic, pentru a se face mai bine auziţi.

La protest au participat angajaţi din administraţia locală, de la Teatru, Protecţia Copilului, din domeniul economic, toţi cu aceleași probleme și nemulţumiri „Au scăzut foarte mult salariile, nu s-au plătit sporurile, cum să lucrezi până la 65 de ani, cine te mai angajează și ce mai poţi să faci”, asta spun oamenii.

Liderii sindicali Bong Vilmos și Ferencz Tibor au înaintat prefectului și o listă de revendicări în care acuză lipsa de disponibilitate manifestată de Guvern cu privire la introducerea în proiectul de lege a pensiilor a trei amendamente – stabilirea la 63 de ani a vârstei standard de pensionare, reducerea vârstei minime de pensionare și a stagiului de cotizare pentru salariaţii încadraţi în condiţii speciale de muncă etc.

Totodată, protestatarii cer ca salariul minim să fie de 705 lei și acuză nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești prin care au fost câștigate în instanţă unele drepturi salariale.

„În situaţia în care Guvernul va continua să mimeze dialogul social cu același cinism și nepăsare, vom continua acţiunile de protest prin permanentizarea acestora”, arată sindicaliștii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.