ACTUALITATE 12 martie 2010

„Lucia Patinează”, selectată pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Varna

de Covasna Media | 665 vizualizări
12mar2010-luciaTeatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu Gheorghe se află pe lista teatrelor invitate la International Theatre Festival "Varna Summer" 2010 din Bulgaria, ce va avea loc în luna iunie. Piesa cu care TAM va lua parte la Festival este „Lucia Patinează”, în regia lui Radu Afrim. Prin prezenţa la Varna, TAM reîncepe, practic, seria participărilor la festivaluri internaţionale, Teatrul din Sfântu Gheorghe fiind, până în

12mar2010-luciaTeatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu Gheorghe se află pe lista teatrelor invitate la International Theatre Festival "Varna Summer" 2010 din Bulgaria, ce va avea loc în luna iunie. Piesa cu care TAM va lua parte la Festival este „Lucia Patinează”, în regia lui Radu Afrim. Prin prezenţa la Varna, TAM reîncepe, practic, seria participărilor la festivaluri internaţionale, Teatrul din Sfântu Gheorghe fiind, până în ultimii doi ani, o prezenţă constantă la evenimentele de acest gen organizate în străinătate.

„Lucia Patinează” va avea două reprezentaţii pe scena de la Varna, alături de alte 11 trupe care vor participa. Piesa, a cărei distribuţie îi cuprinde pe Claudia Ardelean, Daniel Rizea, Elena Popa, Sergiu Aliuş, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Alexandrina Costea şi Andrei Roca, a obţinut, în 2009, diverse premii la festivaluri importante din ţară, fiind considerată una dintre cele mai bune producţii teatrale româneşti de anul trecut.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Varna a luat fiinţă în 1996 şi este considerat unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa, aici fiind invitaţi anual, alături de trupe de teatru prestigioase, critici şi directori de festivaluri din întreaga Europă. Alături de spectacolele prezentate, Festivalul mai conţine şi diverse seminarii, ateliere şi dezbateri pe tema teatrului. (M.V.)

Teme articol: TAM Lucia patinează Varna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.