ACTUALITATE 14 martie 2010

„Centura neagră“ la înșelăciuni

de Covasna Media | 593 vizualizări
Un bărbat din Ozun a înșelat 345 de elevi din Suceava, cărora le-a promis lecţii de arte marţiale 15mar2010-centuraUn bărbat în vârstă de 39 de ani din Ozun, K.Karoly, a dovedit că are centura neagră la înșelăciuni după ce a reușit să păcălească părinții a aproape 350 de elevi și 8 directori de școli din Suceava că este profesor de arte marțiale și îi va învăța pe copii Aikido. Astfel, el s-a prezentat în luna februarie la opt școli din Suceava, zona Dornelor, unde a prezentat acte false potrivit cărora ar fi fost instructor

Un bărbat din Ozun a înșelat 345 de elevi din Suceava, cărora le-a promis lecţii de arte marţiale

15mar2010-centuraUn bărbat în vârstă de 39 de ani din Ozun, K.Karoly, a dovedit că are centura neagră la înșelăciuni după ce a reușit să păcălească părinții a aproape 350 de elevi și 8 directori de școli din Suceava că este profesor de arte marțiale și îi va învăța pe copii Aikido.

Astfel, el s-a prezentat în luna februarie la opt școli din Suceava, zona Dornelor, unde a prezentat acte false potrivit cărora ar fi fost instructor autorizat de arte marțiale. Ca să fie cât mai convingător, el prezenta un document în limba maghiară cum că este membru al Federației Maghiare de Arte Marțiale și are drept de instruire internațională.

Totul s-a dovedit însă a fi o mare înșelătorie. De fapt, karatistul a mai practicat astfel de înșelătorii. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, polițiştii suceveni s-au sesizat din oficiu și pe numele lui K. Karoly au fost întocmite zece dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii și înşelăciune.

A plecat cu 7.800 de lei

Până să se lămurească lucrurile, bărbatul a reușit să păcălească părinții a 345 de copii, de la care a încasat în total 7.800 de lei – valoarea lecțiile pe care le-a promis și a echipamentului.

Copiii nu au apucat să asiste decât la o oră de educație fizică cu presupusul instructor, după care el a dispărut. Instructorul de karate este acuzat acum de exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune, fiind dat în urmărire generală.

Ana Sidon

Sursa foto: Realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.