ACTUALITATE 14 ianuarie 2014

Ziua Culturii Naționale, marcată și la Arcuș

de Covasna Media | 769 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuș și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna vor prezenta miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Monografia Vâlcele a autorului Nicolae Moldovan. Evenimentul va începe de la ora 17 și va fi urmat de recitalul pianistului Daniel Dascălu, în prezentarea criticului muzical Ecaterina Stan.

Tânărul pianist Daniel Dascălu s-a născut pe 14 septembrie 1991 şi este moldovean, însă s-a mutat în capitală de dragul pianului, absolvind Colegiul Naţional George Enescu și devenind apoi discipolul profesorului universitar dr. Dana Borşan, la Universitatea Naţională de Muzică.

Daniel Dascălu are în palmares un număr impresionant de premii obţinute la competiţii organizate în România şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de profesori de renume, precum Martin Hughes, Mihaela Ursuleasa, Pascal Salomon, Walter Krafft, Csíky Boldizsár, Andreas Henkel. A cântat în spaţiile culturale în care evoluează tinerii muzicieni. Este preţuit pentru talentul său, atât de către public şi specialişti, precum și  de către exigenta sa profesoară, pianista Dana Borşan, cea care îl susţine pentru calităţile sale profesionale excepţionale, pentru corectitudinea rară.

Programul recitalului cuprinde lucrări din Johann Sebastian Bach – Suita franceză nr. 5, în sol major, Ludwig van Beethoven – Sonata op. 101, în la major, Maurice Ravel – Ondine din suită „Gaspard de la nuit” și Constantin Silvestri – Cântece de pustiu.

Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare din faţa Teatrului de la ora 16.30.

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită și la Tein

Ceainăria „Tein” și „Kónya et Kónya Ponopol” vor organiza o zi specială miercuri, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Astfel, de la orele 16 şi 19 în localul din centrul orașului vor fi prezente statui vii, iar muzica din ceainărie va fi și ea specială, potrivită acestei zile, spun organizatorii.

Statuile vii vor fi prezente prin actorii de la „Osonó” și liceenii de la Liceul de Artă „Plugor Sándor”, iar muzica a fost aleasă de Bob Poljakov.

Citeşte şi Ziua Culturii Naționale, sărbătorită prin concerte și întâlniri literare

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.