ACTUALITATE 13 mai 2013

PPMT Covasna: Motivele demisiei senatorului Olosz Gergely trebuie căutate în interiorul UDMR

de Agerpres | 816 vizualizări

Liderul PPMT Covasna, Nemes Előd, consideră că motivele demisiei senatorului UDMR Covasna Olosz Gergely din Parlament trebuie căutate în interiorul Uniunii.

Nemes a declarat luni că nu doar în exteriorul, ci şi în interiorul UDMR au existat reacţii împotriva construirii unei fabrici de cherestea în localitatea covăsneană Reci de către un investitor austriac susţinut de Olosz Gergely, exemplificând cu poziţia deputatului harghitean Korodi Attila. Nemes Előd a mai spus că PPMT a luat atitudine şi a organizat proteste împotriva acestei investiţii pe considerentul că va afecta mediul înconjurător şi afacerile lemnarilor din zonă, dar fără a ataca în mod direct pe Olosz sau UDMR.

„Se ştie că în interiorul UDMR sunt oameni împotriva acestei investiţii, iar faptul că demisia sa a fost imediat acceptată de Kelemen Hunor, fără insistenţe, arată că vântul nu bate dinspre noi. În cazul de la Reci, noi am atacat direct investitorul, nu pe Olosz Gergely, (...) deci motivele trebuie căutate în interiorul UDMR”, a spus Nemes Előd.

PPMT Covasna a fost cel mai vehement opozant al investiţiei companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, care a anunţat că intenţionează să investească 150 de milioane de euro în fabrica de cherestea de la Reci şi să creeze 650 de noi locuri de muncă. Săptămâna trecută PPMT a organizat mitinguri de protest în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare sub genericul 'Salvaţi pădurile din Ţinutul secuiesc'.

Împotriva acestei investiţii s-au pronunţat şi mai multe firme din industria lemnului şi organizaţii nonguvernamentale care au lansat o petiţie on-line semnată până acum de peste 800 de persoane, iar senatorul UDMR de Covasna Klarik Laszlo a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că investiţia trebuie analizată cu prudenţă din perspectiva intereselor pe termen lung ale comunităţii locale.

Olosz Gergely a anunţat luni în plenul Senatului că renunţă la mandatul de parlamentar, motivându-şi gestul ca urmare a unei campanii de compromitere derulate împotriva sa în ultima perioadă, ce are legătură cu investiţia de la Reci şi care loveşte implicit în UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acceptat decizia lui Olosz Gergely, iar plenul Senatului a declarat vacant postul de senator în Colegiul uninominal 15 din judeţul Covasna, unde vor fi organizate noi alegeri.

Citeşte şi Olosz Gergely a demisionat din Senat

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ion, 14 mai 2013
am uitat sa scriu despre PPMT , sa planteze ei la reci panselute si sa creeze locuri de munca , daca nu vor industrie .
ion, 14 mai 2013
micii producatori de cherestea sa mai lase din pret si apoi n-o sa falimenteze.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.