ACTUALITATE 24 aprilie 2017

Tamás Sándor (CJ Covasna): „Vom acorda mai multă atenţie turiştilor români”

de Agerpres | 2407 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, a declarat luni, cu prilejul lansării unui eveniment turistic, că autorităţile locale vor acorda, pe viitor, o mai mare atenţie turiştilor interni, întrucât, s-a demonstrat statistic, că majoritatea persoanelor care vizitează judeţul sunt din ţară şi nu din străinătate.

Tamás Sándor a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că 90% dintre turiştii care au venit anul trecut în judeţul Covasna sunt din România şi doar 10% de peste hotare.

„Acest lucru ne determină să acordăm o grijă mai mare turiştilor români. (…) Pe de altă parte, contrar legendelor, doar 8-9% dintre turişti sunt din Ungaria, asta înseamnă că aici e loc de mai bine”, a spus Tamás Sándor.

El a menţionat că brandul „Covasna – ţinutul castelelor şi conacelor”, promovat intens în ultimii doi ani, începe să fie din ce în ce mai cunoscut, iar „turismul nobiliar” începe să atragă tot mai mulţi turişti în această zonă.

„Nu vrem să le oferim turiştilor ceea ce pot vedea şi la Bucureşti sau pe Valea Prahovei, vrem să le arătăm conacele, castelele, obiceiurile şi mâncărurile noastre specifice şi sunt sigur că o să mai vină pentru că o să le placă”, a afirmat Tamás Sándor.

Declaraţia a fost făcută cu prilejul prezentării programului Târgului de turism ce va avea loc în perioada 28-30 aprilie, cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, la care vor participa peste 20 de expozanţi din ţară şi străinătate.

CJ a declarat anul 2017 „Anul turismului în judeţul Covasna”, propunându-şi ca sub acest generic să intensifice campaniile naţionale şi internaţionale de promovare a obiectivelor turistice din judeţ, să atragă mai mulţi turişti, dar şi să sprijine o serie de iniţiative şi investiţii în acest domeniu.

Potrivit datelor statistice prezentate de Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului, anul trecut judeţul Covasna a fost vizitat de aproape 98.000 de turişti, iar numărul înnoptărilor în unităţile de turism a fost de 520.478, cel mai mare din ultimii cinci ani, în creştere cu aproape 40.000 faţă de anul anterior.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.