ACTUALITATE 10 octombrie 2013

Shortcut, program inovator de promovare a orașului Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 579 vizualizări

După cele două ediţii de succes din anii trecuți, în weekend-ul 29-30 noiembrie va avea loc „Shortcut student contest 2013”. Sunt așteptate să participe echipe de câte trei studenți, dintre care unul din Sfântu Gheorghe. Echipele vor încerca să descopere răspunsul la întrebarea „competiţie vs. cooperare” pe parcursul unor probe care le vor pune la încercare atenţia, disponibilitatea la efort, creativitatea şi mai presus de toate buna dispoziţie şi toleranţa. Organizatorii de la Asociația „Ecou” promit surprize plăcute pe parcursul celor trei zile pentru a descoperi frumusețile trecute și prezente ale orașului Sfântu Gheorghe.

Scopul proiectului rămâne crearea unei platforme de întâlnire pentru viitorii lideri ai comunităților, cu ajutorul unui concurs unde îşi pot demonstra abilităţile privind rezolvarea problemelor, îşi pot testa curajul, stăruinţa, caracterul într-o echipă. În al doilea rând acest concurs este o oportunitate, ca prin ochii studenţilor să descoperim sau să redescoperim oraşul Sfântu Gheorghe. Prin această experienţă există posibilitatea ca în viitor, aceşti studenţi să aibă o legătură strânsă cu acest loc, oraş, privit ca un potenţial spaţiu de viaţă.

Pe parcursul celor două zile și două nopți, cei 30 de participanți vor lua parte la degustări de produse tradiționale, o „căutare de comori” prin care vor descoperi unele dintre cele mai importante clădiri istorice din Sfântu Gheorghe, vor merge la spectacole, vor practica sporturi la alegere (călărie, tras cu arcul, bowling, ping-pong, tenis etc.) și vor face cunoștință cu mai multe personalități interesante ale orașului. Cu ocazia acestui „drum inițiatic” prin orașul nostru, echipele vor face fotografii, iar ulterior vor participa la un concurs online în care cele mai apreciate dintre acestea vor fi premiate consistent de către organizatori.

Găzduirea studenţilor musafiri este responsabilitatea participantului originar din Sfântu Gheorghe, dar în anumite cazuri speciale se pot acorda derogări de la această situație, urmând ca și cazarea să poată fi asigurată de către organizatori. Pe durata concursului asigurăm o masă caldă pe zi și foarte multă distracție!

Manifestarea se bucură de sprijinul partenerilor de la Pensiunea Agora, Palatul Copiilor, Centrul de Cutură Judeţean, Centrul de Cultură din Arcuș, Baza de Înot și Recreere, Complex Park și Bastion.

Nu există taxă de înscriere, dar organizatorii îşi rezervă dreptul de a alege concurenţii pe baza cv-urilor celor care se înscriu. Data limită a înscrierii este 8 noiembrie, urmând ca în 11 noiembrie să fie anunțate echipele admise. Înscrierile se fac trimiţând un e-mail la adresele tineret.ecou@yahoo.com sau guruianu@gmail.com.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.