ULTIMA ORĂ 24 ianuarie 2014

"Rabla" pentru aragazuri, pentru reducerea consumului de gaz

de Covasna Media | 596 vizualizări

Guvernul analizează posibilitatea implementării unui program de tip "Rabla" pentru aragazuri, cu scopul de a încuraja consumul de electricitate al populaţiei, în locul gazelor, a declarat joi Dan Gheorghiu, consilier al premierului Victor Ponta pe probleme de energie.

"Ideea încurajării consumului de electricitate vine din partea mai multor experţi, inclusiv din partea mea, pe fondul faptului că preţul gazelor va fi din ce în ce mai mare, ca urmare a liberalizării pieţei.

Astfel că populaţia va trebui să se orienteze spre consumul de energie electrică în locul celui de gaze, mai ales în ceea ce priveşte consumul casnic", a afirmat Gheorghiu, prezent la conferinţa organizată cu ocazia lansării Cărţii Albe a Eficienţei Energetice de către Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice şi Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti.

Aureliu Leca, expert în domeniul energetic şi preşedinte executiv al Asociaţiei Române pentru Promovarea Eficienţei Energetice, a afirmat că preţul gazelor va creşte cu 150% până în 2019, când piaţa va fi complet liberalizată, iar populaţia ar putea suferi un şoc al preţurilor dacă nu se vor lua măsuri de eficienţă şi economisire.

"România trebuie să-şi liberalizeze preţurile la energie, iar şocul va fi la gazele naturale, unde preţul va creşte cu 150% în cinci ani, când se va finaliza procesul de liberalizare, faţă de preţurile de la începutul acestui proces (anul 2012 - n.red.) ", a menţionat Leca la această conferinţă.

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.